Реклама / Ads
3| 6129 |11.06.2017 НОВИНИ

Московски: Нямаме сантимент да покриваме когото и да е

.
Ивайло Московски Източник: БГНЕС
Ще се съберем с колегите в понеделник да анализираме случая. Искам още допълнителна информация от службите и ще вземем решение. Нямаме сантимент да покриваме когото и да е. Това каза транспортният министър Ивайло Московски за акцията в ДАИ-София.
 

 Министърът коментира, че не знае колко души са се възползвали от престъпната схема, нито колко автошколи са замесени. „Няма проблем да се изиска да бъдат повторени практическите изпити”, каза още Московски по БТВ.

 

„За голямо съжаление, в България нещата трябва да съществуват в крайности. До началото на 90-те години системата беше в другата крайност, само държавата носеше отговорност за провеждането на изпитите. Впоследствие се допусна да бъде размита отговорността между автошколите и държавата. Стигна се дотам изпити да се провеждат на територията на автошколи, където пак неясно кой носи отговорност за начина на провеждане и резултатите.  Сега най-вероятно ще отидем пак в тази крайност държавата да си носи сама отговорността, но да провежда изпитите така, че да бъдат максимално защитени”, отбеляза транспортният министър.

 

По думите му на теоретичните изпити за шофьорска книжка в момента са взети всички мерки против корупция. „На листовки кандидатът вече сме го изолирали по такъв начин, че ако страда от клаустрофобия, сигурно ще му стане лошо”, отбеляза министърът.

 

„На теорията за последните 7-8 месеца над 20 000 кандидати са се явили в звукоизолираните кабинки, без достъп до wi-fi, 4G, блутут и каквото и да е. Има камера, която отива директно в „Автомобилна администрация, за да се наблюдава изпитът”, посочи Московски. 

 

Той призна, че имиджово не е добре за нито една система, ако има корупционни практики в контролните й органи. „Нито на финансовия министър му е приятно, като ловят митничари, нито на министъра на вътрешните работи му е приятно, като ловят граничари, и на мен не ми е приятно”, допълни министърът.

 

Той подчерта, че във всяка една от тези акции не съществува политически или друг чадър.„Получавайки данни за нерегламентирани практики много лесно бих могъл да уволня всички служители, за които имам съмнения. Но като ги уволня, след това ще дойдат други, ако средата и предпоставките са такива, че всеки един от тях да си позволява да върши нерегламентирани практики. По-добре да бъде извършена такава реализация, да бъдат събрани необходимите доказателства”, поясни Московски. „Когато се стигне до осъдителни присъди, това от само себе си ще дисциплинира системата”, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5634 |04.06.2017 Константин Димитров: Нямаме информация за пострадали българи . 0| 5143 |29.05.2017 Московски: 2 млн. лева струват процедурите за концесията на летище „София” . 7| 4821 |12.05.2017 Симеон Дянков: Нямаме достатъчно хора, за да работят . 3| 3860 |02.05.2017 Каракачанов: Нямаме спорни имена сред министрите
Реклама / Ads