Реклама / Ads
4| 6568 |20.04.2008 НОВИНИ

Мутренски екшън във Варна

.
Мутри искали да върнат в групата отлъчил се пласьор. Щели да го насилят сексуално, бият и снимат. Задържали ги на местопрестъплението.
 

Бригада за изпълнение на силови поръчки е неутрализирана при специализирана полицейска операция. Акцията по задържането започнала след получена информация, че група мъже са готвят да нахлуят в дома на варненец, да го пребият, сексуално насилят и заснемат случилото се. Часове по-късно служители на Криминална полиция и СПООР в ОДП - Варна устроили засада в дома на заплашения. Около 22,30 ч в жилището проникнали петима мъже, единият от които носел фотоапарат, и опитали саморазправа със собственика.

Групата била неутрализирана и задържана. От извършения личен обиск открили и иззели бухалки, 4 ножа, пистолет - най-вероятно газов, преправен за стрелба с бойни патрони, в чиято цев имало 1 куршум, а в пълнителя още 4, множество телефонни апарати и фотоапарат. В хода на операцията се установило, че жертвата  наскоро отказала да зарежда с кокаин пласьорите в града, като дейността му била подчинена на варненец. Последният изпратил бригадата, за да накаже бившия пласьор и да му го върнат в организираната престъпна група.

Установена е самоличността на задържаните. Това са Ив. М. 25 г. от Бургас, със средно образование, Ал. В. 21 г. - роден във Варна и живущ в Бургас, с начално образование и със забрана от миналото лято да напуска страната, Св. В. 31 г. от Варна, живущ в Плевен, осъждан, Пл. Т. 21 г. от Бургас и Д. Анг. 19 г. от Белослав. Първите трима са с по няколко листа криминални регистрации за престъпни деяния, част от които извършвали още като ученици.

В ОДП - Варна, под ръководството на Варненска окръжна прокуратура е започнато досъдебно производство за участие в организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици и за незаконно проникване в чуждо жилище. Утре прокурорът по делото ще внесе искане за определяне на постоянни мерки за неотклонение на Пл. Т., Ив. М. и Ал. В. Д. Анг. Е разпитан пред съдия и вече е с определена постоянна мярка за неотклонение "подписка". Петият от групата - Св. В. е привлечен към делото в качеството му на свидетел.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4850 |20.04.2008 Коалицията била травмирана . 5| 5991 |20.04.2008 Седем загинаха в адска катастрофа до летище Крумово . 0| 5741 |19.04.2008 Папа Бенедикт XVI изнесе реч пред Общото събрание на ООН . 0| 4762 |19.04.2008 В Пекин протестират срещу Франция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads