Реклама / Ads
5| 4810 |17.07.2010 НОВИНИ

МВР удари контрабандисти на Кулата

.
Тази сутрин гранични полицаи на ГКПП „Кулата” иззеха 667 500 кутии цигари без бандерол , съобщава пресцентъра на МВР.
 

Контрабандната стока била открита в два товарни автомобила, които по документи превозвали памучни конци и праскови.

Товарният автомобил "ДАФ", управляван от 50-годишен гръцки гражданин, по документи превозвал памучни конци от Гърция за Холандия.

При проверката в товарното помещение на ремаркето на камиона били установени две палета с памучни конци, а зад тях били открити 600 кашона цигари, без бандерол - "RAQUEL","WALTON", "CAPITAL".

Цигарите са иззети, а гръцкият гражданин е задържан с полицейска мярка за 24 часа в ГПУ-Петрич. У

Около 4.10 часа на при проверка на товарен автомобил "Волво" с българска регистрация граничните полицаи от „Кулата" открили в товарното помещение на ремаркето 4 палета с праскови, а зад тях били открити 735 кашона с цигари без бандерол.

Камионът бил управляван от 39-годишен гръцки гражданин и по документи превозвал праскови от Гърция за Румъния.

Цигарите са иззети с протокол, на гръцкия гражданин е наложена 24-часова мярка „задържане под стража".

И за двата случая е уведомена благоевградската прокуратура.

По-късно днес в Пирдоп полицаи  задържаха 32-годишна митничарка, която поискала 550 лева от собственичка на два магазина, за да й издаде протокол, че те отговорят на необходимите условия за продажба на тютюневи изделия.

Сигналът за рекета е подаден от собственичката на магазините, намиращи се в Златица и с. Челопеч, съобщиха от пресцентъра на мВР.

Тя разказала, че служителки на агенция „Митници" - клон Пирдоп, извършили проверка в магазина в Челопеч, стопанисван от съпруга й. Собственичката трябвало незабавно да отиде в офиса на агенцията и да занесе документи, тъй като проверяващите открили нарушения.

При явяването й служителките и заявили, че трябва „да почерпи" и написали на лист, че в рамките на един час трябва да донесе 550 лева, за да й издадат протокол, за това че обектите отговарят на необходимите условия за продажба на тютюневи изделия.

След подадения сигнал в полицията била уведомена Софийската окръжна прокуратура и било образувано досъдебно производство.
В уговорения час собственичката занесла 400 лв. в плик и го предала в офиса на агенцията, като само пет минути по-късно офисът бил атакуван от криминалисти.

След направения обиск пликът с парите бил открит под документи на едно от бюрата на служителките.
В районното управление за 24 часа е задържана 32-годишната С.П.

Припомняме, старши митнически инспектор Марио Христов от Кюстендил бе задържан вчера в кабинета си с 300 долара белязани пари.

Според първоначална информация, 45-годишният Христов е принуждавал човек, закупил от западна държава ударен мерцедес, да му даде пари за оформянето на документите на автомобила.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5077 |10.07.2010 Борисов удари рамо на Македония за ЕС и НАТО . 0| 6648 |26.05.2010 МВР удари "Кърлежи" и "Братята". . 10| 7636 |10.05.2010 МВР с нови удари срещу Октопода . 1| 5785 |04.05.2010 МВР удари "Кредиторите" в Ямбол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads