Реклама / Ads
7| 2925 |04.04.2023 НОВИНИ

Надежда Нейнски: Кризата на доверието е налична. Надявам се да няма разцепление в демократичната общност у нас

.
Източник: личен архив
Преди дни мина петият избор от две години насам - сега трябва да се опита по обратния път и да се види има ли мнозинство и то евроатлантическо. Това заяви за "Здравей, България" по Нова телевизия Надежда Нейнски, бивш външен министър.
 

Според нея ГЕРБ трябва да предложи формула, която да структурира евроатлантическо мнозинство. Така ще се види коя партия ще има воля за управление. Иначе се събират сили на другия полюс - връща се ИТН, "Възраждане" вдига подкрепата си.

 

Ясните приоритети за България са Шенген, което е доверие, а не само изпълнение на критерии. Също въвеждане на еврото и реформата в съдебната власт.

 

Ако от един ясно разписан дневен ред има оттегляне, ще се види кой за какво е.
България трябва да има правителство с ясни цели - не можем да налагаме модели. Реалната ситуация в света с тази война налага България да си върне доверието у партньорите, допълни Нейнски.

 

Тя обясни, че кризата на доверието е налична - институционализираните фигури излъчват различни послания.

 

Надявам се да няма разцепление в демократичната общност у нас. Нито на първия, нито на втория ще е лесно. Всяко правителство на малцинството се избира от мнозинство и трябва да има ясно структуриране около определена програма.
Ситуацията е много патова и не бих искала да съм на тяхното място. Съдебната система е много важна и иска мнозинство за реформирането й.

 

Необходима е не само справедливост, необходима е и законност. Трябва да създадем демократични закони, пред които всички да са равни. Проблемът с корупцията е драматичен и не трябва да имаме търпимост, а иначе я има навсякъде.


Някои казват, че има вариант за 6-и избор заедно с местните, но те не са геополитически, а местни. Важно е как България стои в геополитичесто отношение, допълни Надежда Нейнски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2938 |02.04.2023 Иван Таков: Гласувах с надежда за по-добри дни . 15| 3101 |01.04.2023 Нейнски: Посещението на Си Дзинпин в Москва не бе с очаквания резултат . 1| 3219 |20.03.2023 Надежда Йорданова: Крайно време е Гешев да престане да срами своите прокурори . 4| 3694 |19.03.2023 Георги Ангелов: Част от бизнеса печели от кризата. Той създаде инфлацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads