Реклама / Ads
1| 2257 |20.06.2024 НОВИНИ

Наденички, хляб и халба бира - храната на ЕВРО 2024 г.?

.
Наздраве!!!
Каква по-хубава компания за мача в разгара на Европейското първенство в Германия от хляб, наденица и халба бира? Ако за Италия традиционната храна е пицата, а за Япония - сушито, в Германия в култ са издигнати хлябът и надениците. В страната непрекъснато се създават нови видове хляб, за да са в крак с времето.
 

Кои са най-популярните видове хляб и наденици в Германия?


Brötchen са леки пшенични и ръжени хлебчета, които се предлагат в чист вид или украсени с маково, слънчогледово или сусамово семе. У нас са по-известни като земели. Сервират се за закуска или брънч.

 

Pretzel – това изделие е хрупкаво отвън и меко отвътре. Легендата гласи, че един хлебар изработил формата му, когато кралят му казал, че трябва да изпече хляб, през който може да види три пъти слънцето.

 

Landbrot - е хляб, който може да се яде по всяко време - за закуска, вечеря или като обедна закуска. Той се приготвя от пшеница и малко ръж.


Vollkornbrot - типичен вид хляб, който ще намерите на много немски трапези. Според закона пълнозърнестият ръжен хляб трябва да се състои от поне 90 % пълнозърнесто брашно.


Milchbrötchen – любимият на децата. Неговата мекота и пухкавост се дължи на млякото, което се добавя към тестото преди да се изпече.


А сега идва ред на надениците – перфектното допълнение към топлия хляб и халба бира.


Със сигурност сте чували, а може би и опитвали Bratwurst. Германците обичат да я хапват за закуска или до обяд. Прави се от свинско, говеждо или телешко месо. Има дори специален ден в годината, посветен на този вид наденица – 16 август.


Weibwurst или т.нар. бяла наденица е специалитет за баварския регион. Приготвя се от мляно телешко месо и свинска сланина. Овкусява се с магданоз, лимон, босилек, лук, джинджифил и кардамон.


Knockwurst е дебел колбас, който произхожда от региона на Северна Германия. Той съдържа смляно свинско, телешко и понякога говеждо месо, както и чесън. След това тези съставки се поставят в обвивка, отлежават няколко дни и се опушват на дъбови дърва. На вкус вурстът е много хрупкав, пухкав и сочен.


Frankfurter Würstchen е тънък, варен колбас, приготвен от чисто свинско месо. Специфичният му вкус се постига чрез специален процес на опушване при ниски температури.

 

Currywurst е задушена, пържена наденица, обикновено. Поднася се нарязана на парчета с големина на хапка и подправена с къри кетчуп - сос на основата на подправен кетчуп или доматено пюре, поръсен с къри на прах. Ястието често се сервира с пържени картофи.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9544 |20.06.2024 Диагнозата на д-р Мирослав Ненков за българските политици: „Остра кретеноидна дегенерация“ . 2| 2269 |20.06.2024 Митрополит Киприан посочи изискванията към кандидатите за нов патриарх . 8| 3646 |20.06.2024 Русия е загубила над 2600 танка във войната в Украйна . 9| 2333 |20.06.2024 Бойко Борисов: Не съм се срещал нито със Слави, нито с Тошко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads