Реклама / Ads
2| 3681 |02.12.2020 НОВИНИ

Надя Клисурска, БСП: По-скоро да се създаде Агенция за хората с увреждания към Министерски съвет

.
Надя Клисурска
Цяла година се отлага институционализирането й, а хората с увреждания имат нужда от нея
 

Въпросът с отлагането с цяла година на институционализирането на Агенцията за хората с увреждания повдигна днес в парламента БСП по време на второ четене на промените в Закона за хората с увреждания. От левицата подчертаха, че заплахата от това отлагане е огромна за хората, които имат нужда от нея.

 

„Агенцията трябва да бъде преструктурирана и да бъде надсекторна – да не бъде на пряко подчинение на Министерството на труда и социалната политика, защото нейната работа не трябва да бъде ограничавана само до дейността на това министерство. Тя не е свързана само с отпускането на социални помощи, а с много по-сериозно политики, които са заложени още в Конвенцията за правата на хората с увреждания на ООН“, подчерта в Народното събрание депутатът от Парламентарната група на „БСП за България“ Надя Клисурска

 

Тя припомни, че при общественото обсъждане на Закона за хората с увреждания през 2018 г., всички са се обединили около мнението, че тази структура задължително трябва да бъде на подчинение на Министерския съвет, а не както досега – под юрисдикцията на Министерството на труда и социалната политика.

 

„От изказванията на министър Сачева сега не става ясно дали изобщо ще се създаде такава държавна агенция на пряко подчинение на Министерски съвет. Напротив, даже се говори за създаване на комисия към Министерски съвет, която тотално ще измени функциите на тази структура“, предупреди депутатът от левицата.
„Нека да направим така, че по-скоро да се институционализира тази държавна агенция и тя да бъде създадена до шест месеца. Хората с увреждания имат нужда от нея“, настоя Надя Клисурска от парламентарната трибуна.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 11350 |24.11.2020 Бойко Ноев: Колкото по-скоро Екатерина Захариева си подаде оставката, толкова по-добре за България . 1| 4105 |17.11.2020 Надя Шабани: Законът няма да реши проблемите, ако няма етични стандарти при даренията . 15| 5035 |17.11.2020 Захариева: Няма извиване на ръце. Скопие много се надява на това . 12| 5491 |01.09.2020 Радев: Управлението приключи морално. Важно е час по-скоро да приключи и формално

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads