Реклама / Ads
0| 2996 |26.07.2022 НОВИНИ

Надзиратели излязоха на протест в Добрич, търсят си обещаните пари

.
Източник: БГНЕС
Служители на главни дирекции „Охрана” (ГДО) и „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) се събраха пред Съдебната палата в Добрич, за да изразят недоволството си от неизпълненото обещание за повишаване на основните им възнаграждения с 300 лева.
 

"В първа точка от Плана за оптимизация на дейността на двете дирекции, който пуснаха за обсъждане, пишеше „увеличение на основните възнаграждения с 300 лева“ и финансовият ресурс беше 30 милиона. В един момент се оказа, че приетият и разписан вече план дойде, а в първа точка „300 лева“ ги няма – пише само „увеличение на основните възнаграждения“ и финансовият ресурс е 11 милиона. Реалното увеличение е 125 лева", каза Добромир Мавродиев, заместник-председател на синдикалното дружество в региона към „Синдикат Охрана“, допълва БТА.

 

„Ежедневно конвоираме задържани, изпълняваме присъди, принудителни водения. Отиваш, без да имаш право да знаеш, особено за задържаните в ареста, дали са болни, защото информацията е поверителна. Миналата година, точно в пика на пандемията, трябваше да конвоираме двама, които се оказаха с COVID. Вкарахме ги в една кола заедно с трима наши. Единият от тях със сигурност се разболя. Карали сме болни от жълтеница, психично болни…“, каза още Мавродиев. 

 

Предложеното закриване на ареста в Силистра допълнително би натоварило служителите на ГДО в Добрич, които ще трябва да конвоират задържаните дотам, смята Мавродиев. „През зимата, когато падне сняг, не виждам как ще става“, допълни той. 

На 25 юли Министерството на правосъдието представи разбивка на увеличението на месечното възнаграждение на служителите на двете дирекции с 300 лева. 

 

От ведомството посочват, че основната заплата нараства със 125 лева, с 43,75 лева се вдига допълнителното възнаграждение за клас прослужено време, с 4 лева – други допълнителни възнаграждения, обвързани с основната заплата, включително извънреден труд, работа по официални празници обезщетения по Закона за МВР и със 127,55 лева се вдигат разходите за задължителни осигурително вноски от работодател. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2680 |26.07.2022 Надзиратели, съдебни охранители и пътищари излизат на протести . 0| 2934 |25.07.2022 Протест на служителите в “Луфтханза” води до ново забавяне на полети . 0| 2817 |25.07.2022 Надзиратели протестират за заплати в Бургас . 0| 7698 |24.07.2022 Напрежение на “Кап. Андреево”! БАБХ не изпълнява съдебно решение, превозвачи се готвят за блокада, Турция с протестна нота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads