Реклама / Ads
4| 4239 |27.09.2022 НОВИНИ

„Нагло корумпиран“ нарекоха САЩ прокурор от Босна и Херцеговина. Наред ли са наши кадри?

.
Български висши прокурори са силно притеснени. Причината е, че техен балкански колега бе посочен като „нагло корумпиран“ от институции в САЩ. Става дума за американското Министерство на финансите, което определи Диана Каймакович, държавен прокурор в Босна и Херцеговина, за отговорна или съучастничка в корупция и подкопаването на демократичните процеси и уронване престижа на институции в Западните Балкани.
 

Това решение е част от стратегията на Съединените щати да подведат под отговорност онези, които извършват дестабилизираща дейност в Западните Балкани. Тези дейности се случват на фона на най-сериозната политическа криза в Босна и Херцеговина от 1995 г. насам, тъй като етнонационалистически политици и свързани с тях престъпни мрежи продължават да дестабилизират страната.

 

"Диана Каймакович продължи да подкопава демокрацията и върховенството на закона в Босна и Херцеговина", каза заместник-министърът на финансите и шеф на Финансовото разузнаване Брайън Нелсън. "Днешното определяне засилва ангажимента на Съединените щати за стабилна и просперираща Босна и Херцеговина, като се насочва към лице, което е изиграло централна роля в прикриването на корупция в страната."

 

Диана Каймакович е нагло корумпиран държавен прокурор на Босна и Херцеговина с връзки с престъпни организации. Като част от по-мащабна акция срещу организираната престъпност и трафика на наркотици в страната следователите анализираха частни разговори, водени чрез криптирани приложения за съобщения. Престъпниците в тези криптирани разговори споменаха Каймакович, която е работила по някои от разследванията, свързани с тази дейност и ги е прикривала", се казва в съобщението.

 

Вече ви стана ясно, защо някои висши български обвинители сън не ги лови. Те знаят, или предполагат, че ако им бъде приложена същата процедура/разследване – а може би вече това е сторено (?) – имената им ще се появят в доклад като този за колегата Диана Каймакович. В САЩ няма да се церемонят с титли и имитация на дейност, каквато виждаме през последните години. А сме чували за едни пликове с богати месечни „благодарности“, доставяни на един мастит магистрат, например. И за начините да се заемат важни постове от удобни и зависими субекти сме чували. Така че да се надяваме, че щом е заиграла мечката в Босна и Херцеговина, ще заиграе и в нашия двор… Така де – ей къде е.

 

Което е лоша, много лоша новина за магистрати, които са оплетени в сложни връзки със задкулисието и мафията, но се считат за недосегаеми.

 

И е много, много добра новина за всички, които желаят и работят за това, България да стане правова държава.

 

Дали покрай тях няма да изгорят и някои политици, които също живеят с чувство за безнаказаност? Има логика и това да стане.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 8666 |22.01.2021 Авторът на картината с Борисов и Вучич: Нарекоха я “креватна живопис”. Никой не се съобразява . 19| 6470 |11.07.2020 Петър Бояджиев: Най-креслива на митинга на ГЕРБ беше тази, дето нарекоха проста кърджалийска п..ка . 10| 4024 |13.12.2018 М. Мазнев от Камерата на строителите: Нарекоха ни мафия и се засегнахме . 0| 3448 |27.09.2018 Зоолози нарекоха два вида животни на името на Боян Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads