Реклама / Ads
78| 5510 |16.10.2012 НОВИНИ

Най-видните ГЕРБ-ери отиват с Борисов на конгрес на ЕНП

.
Б. Борисов
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще заведе първите мъже в партията на конгреса на партията на европейската десница, ЕНП.
 

Той ще се проведе на 17 и 18 октомври в румънската столица Букурещ. 

С Борисов там ще отидат зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, шефът на парламентарната група Красимир Велечв, евродепутатите на ГЕРБ в ЕНП Андрей Ковачев, Илиана Иванова, Мария Габриел и Владимир Уручев, както и депутатите в Народното събрание Моника Панайотова, Пламен Нунев и Румен Иванов, съобщава Би Нюз.
 

В Букурещ с лидера си ще отидат и кметове на Пловдив Иван Тотев и на Стара Загора Живко Тодоров, които са и областни координатори на партията си в градовете си.
 

Форумът ще събере всички десни европейски лидери на едно място, в това число и 16-те държавни ръководители от ЕНП – румънския Траян Басеску, българския Бойко Борисов, канцлера на Германия Ангела Меркел, премиерът на Испания Мариано Рахой, на Люксембург Жан-Клод Юнкер, на Полша Доналд Тъск, на Швеция Фредерик Райнфелд, на Финландия Джурки Катайнен, на Унгария Виктор Орбан, на Ирландия Енда Кени, на Латвия Валдис Домбровскис, на Малта Лауренс Гонзи, на Литва Андриус Кубилиус, на Португалия Педро Пасос Коельо, на Словения Янес Янса и гръцкият премиер Антонис Самарас. В най-висшия форум на европейската десница ще участват и председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозо и шефът на Европейския Съвет Херман ван Ромпой.

Делегатите на конгреса ще са над 1200 от 40 страни. Участниците в конгреса ще обсъдят световната икономическа криза и проблемите на европейските граждани в нея. По време на форума ще бъде дискутирана обновената платформа на ЕНП и ще се проведат избори за Председателство на партията.
 

В рамките на конгреса лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще проведе официална среща с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез, а малко по-късно ще държи реч пред форума.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 141| 6331 |04.06.2012 Костов и ДСБ отиват сами на избори . 126| 8272 |31.05.2012 Б. Борисов: Наркотрафикантите и крадците на коли и мотори да отиват в други държави . 39| 10482 |18.05.2012 Борисов се отметна – парите от бонуси отиват за здраве, не за паметници . 27| 7356 |12.04.2012 Зуека, Рачков и компания отиват в ТВ-7 или БНТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads