Реклама / Ads
0| 2290 |02.09.2024 НОВИНИ

Наков: "Уменията да използваш AI стават все по-задължителни". А ето как можем да придобием такива умения

.
Днес стартираме образователната платформа "SoftUni AI" - цялостна програма за прилагане на AI в ежедневието и бизнеса, подходяща за хора без никакъв опит. Това съобщиха от SoftUni, както и неговият основател - Светлин Наков, във Facebook.
 

"Ще преподавам лично аз, за да ви помогна да се образовате за приложението на съвременните AI инструменти: ChatGPT, Claude, Gemini, Copilot, Perplexity, Midjourney и много други.







На 29 октомври започва безплатният курс "AI Basics", с който да се запознаете на базово ниво с AI инструменти като ChatGPT и Claude. Опитайте безплатно! Нищо не губите.


От 28 ноември започва същината на нашата образователна програма за приложения на изкуствения интелект - модулът "AI Fundamentals". В него ще навлезем в дълбочина в изкуството да пишем запитвания (prompt engineering) и да ползваме ефективно ChatGPT и другите AI инструменти за лична ефективност и в работна обстановка", посочва Наков.


"В курсовете "Prompt Engineering & AI Tools" и "AI Adoption" ще навлезем в голяма дълбочина в съвременните AI инструменти: от писане на запитвания, писане на текстове, писане на бизнес документи, образование и самообразование, извършване на проучвания, анализ на документи, анализ на данни, програмиране за непрограмисти, автоматизация на ежедневни офис задачи, генериране на картинки, видео и звук и много други задачи", казва още технологичният експерт.







"Планираме като продължение и редица AI курсове за специализация в различни бизнес ниши: AI за маркетинг експерти, AI за дизайнери, AI за финансисти и счетоводители, AI за юристи, AI за програмисти, AI за специалисти в продажбите, AI за недвижими имоти и т.н.


Радвам се да поведа тази нова инициатива SoftUni AI, защото вярвам, че изкуственият интелект ще продължава да навлиза стремоглавно във всички човешки дейности и уменията да използваш AI стават все по-задължителни за всеки съвременен човек с амбиции за развитие", пише още той.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3513 |02.09.2024 Ширин Ходжева: На всеки две седмици имаме убита жена в условията на домашно насилие . 2| 2164 |02.09.2024 Мартин Димитров: Дойде ли служебно правителство, дефицитът започва да се изпуска от контрол . 9| 2191 |02.09.2024 Украйна се обезкървява, България се дави в руска пропаганда. Танкове гърмят, но музата е по-силна - започва фестивалът "ОКО" . 5| 2156 |02.09.2024 Шолц разочарован от възхода на "Алтернатива за Германия", зове за отказ от сътрудничество с десни екстремисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads