Реклама / Ads
9| 5388 |04.02.2022 НОВИНИ

Нанков: Торби с пари от АМ „Хемус“ не съм виждал

.
Николай Нанков Източник: стопкадър, bTV
По отношение на торбите с парите от АМ „Хемус“, някой виждал ли ги е? Естествено, че аз не съм ги виждал. Убеден съм, че и никой колега от ГЕРБ не е. Те са в главата на някои политически субекти. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV бившият регионален министър Николай Нанков по повод твърденията, че милиона от парите за АМ „Хемус“ са изнесени в торби и чанти. Той съобщи още, че вече е дал показания по разследването на случая.
 

„Ин хаус процедурата е европейска процедура. Но тя е изключение. Много повече търгове, тръжни процедури, бяха провеждани, отколкото за ин хаус процедури. Ние бързахме скоростно да построим АМ „Хемус“. Не е работа на министър Гроздан Караджов да коментира и да раздава присъди, че ин хаус – европейските процедури, са незаконни или нищожни. Това може да каже само българският съд“, жегна се той.

 

„През септември месец Комитова беше министър, но над 14 милиона са разплатени по извършени действия например по първи участък. След това още над 36 милиона лева са разплатени. И тук възниква нашият логичен въпрос – вие продължавате нашата практика, по същата логика, по същите правила. Те извършват не само конкретни дейности, а и разплащания“, провокира Нанков.

 

„Ако това са престъпни договори, както бяха квалифицирани – „кражбата на века, нищожни, незаконосъобразни“, те могат просто да се прекратят. Тук става въпрос, че ако те вярваха в това, което казваха, и говореха, и внушаваха, трябваше да бъдат прекратени всички тези договори. Да бъдат изискани обезпеченията и да се започне отново. И тук е следващият голям въпрос – на каква цена?“, направи се на ударен той.

 

„Съучастници ли са Комитова и Караджов, непрекратявайки договорите по АМ „Хемус“, попита неразбиращо бившият регионален министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5006 |02.02.2022 Стоян Михалев, ДБ: Жотева от СЕМ ни говореше как нямат пари, а си раздават бонуси . 0| 3101 |02.02.2022 Внимавайте! Фалшиви банкери теглят пари от сметките през приложение . 9| 6357 |31.01.2022 Германският държавен регулатор попари надеждите за „Северен поток 2“ . 9| 6018 |30.01.2022 Разследват швейцарска банка за пране на пари от българската наркомафия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads