Реклама / Ads
2| 3464 |22.03.2023 НОВИНИ

НАП погна българите с имоти в Гърция

.
Националната агенция по приходите погна българите с имоти в Гърция. Данъчните ще проверяват дали доходите им съответстват на имотното им състояние. От НАП обаче посочват: Това не са “непременно лоши хора” - можело и да става въпрос за лица, които се женят там и инвестират.
 

Публична тайна са някои от лицата, които притежават имоти в южната ни съседка. Медийни разследвания говорят за приказните богатства на Любена Петрова и Петьо Петров - еврото, например - главни герои в скандала “Осемте джуджета”. Това разказа и Илия Златанов - друг основен герой в сюжета, пред ФрогНюз преди време.

 

Весела Лечева също има имот в Гърция.

 

За луксозно имение на Росен Плевнелиев в южната ни съседка говорят и различни медийни публикации. 

 

Освен това, както ФрогНюз писа още през 2018 г., списък със скъпи имоти на български прокурори, съдии и следователи в Гърция е бил предаден от американското посолство на съответните американски институции. Става дума за имения, вили и хотели, които надхвърлят далеч финансовите възможности на магистрати, които са на държавна заплата.

 

Тепърва обаче ще става ясно кой какви имоти има в Гърция. 

 

"В момента текат проверки, някъде правим и ревизии, ако установим, че има недекларирани доходи. В такива случаи налагаме 10% данък плюс лихва за съответния период. Някои случаи даваме на КПКОНПИ и може да се прецени, че имотът трябва да бъде конфискуван. При проверките повечето граждани си доказват парите", обясни шефът на НАП Борис Михайлов в сутрешния блок на Българската национална телевизия. 

 

Той обясни, че продължават проверките и на българите с имоти в Дубай, но местните власти отказват да предостави информация за банковите сметки на българите в Обединените арабски емирства. По думите на Михайлов става дума за около 200 души, които разполагат с имоти в Дубай. Предстои да бъде предоставен и списък. 

 

Националната агенция за проходите (НАП) проверява 23-ма българи с имоти в Дубай, съобщават от НАП. Към този момент проверките са приключили за 21-ма. Към този момент има събираемост от данъци за тези имоти. От НАП уверяват, че няма да има чадър за никого.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3127 |21.03.2023 Проучване на НАТО: 83% от българите подкрепят повишение на разходите за отбрана . 23| 5558 |20.03.2023 Кремъл отвърна на удара. Иска ареста на съдиите от МНС, погнали Путин . 2| 2976 |18.03.2023 Борел напомни на Скопие за вписването на българите в конституцията . 6| 3325 |17.03.2023 Скопие обеща на Борел да включи българите в Конституцията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads