Реклама / Ads
17| 6736 |24.06.2011 НОВИНИ

Напусналите "Атака" - заплашвани и със смърт

.
Камен Петков
Pаплашителни SMS-и с цинично съдържание и дори със заплахи за смърт пристигали по телефона.
 

Цената на независимите депутати стана особена актуална след последното гласуване на вота на недоверие. Оказа се, че правителството вече не разчита толкова на "Атака", колкото на независимите. С тях вървят много пари, които биха могли да бъдат прехвърлени от една в друга партия.

Напусналите със скандал "Атака" Камен Петков и Огнян Пейчев представиха позициите си по НТВ. Петков вече е депутат от "Коалиция за България".

"Оказа се, че напускането на депутат от дадена партия не е най-решаващото. Решаващо е, че партията губи субсидия, която се полага на всеки един народен представител", заяви Петков. "От самото начало имах градивни забележки към правителството, към поведението на "Атака" и постоянната подкрепа към ГЕРБ, а в замяна на това не получавахме нищо", обясни напускането си депутатът.

Той се определи като човек с леви идея, а на въпрос защо тогава е избрал "Атака" заяви, че в някоя част от националистическите й разбирания е видял леви идеи. Камен Петков поясни още, че субсидията, която върви към един депутат през годината не е 160 000 лева, а 200 000.

"Целият този шум за партийните субсидии е предизвикан, за да се отклони общественото мнение от един много важен въпрос – скандала с договорите за поръчителство за 150 000 евро с пет офшорни фирми", заяви от своя страна Огнян Пейчев. "Настоящи депутати, включително и аз, ги подписахме в деня на регистрация на самите избори. На мен това бе представено като декларация за лоялност. Впоследствие се оказа, че собственик на три от фирмите е вуйчото на Капка Сидерова - Камен Петров, който е и портиер на партия "Атака", обясни Пейчев. Той, както и още няколко депутати, смятат да зададат няколко въпроса към Волен Сидеров следващата седмица относно субсидията, която е изразходил. "Ще го попитаме какви пари отиват за партийни нужди, има ли от нея превод към офшорни фирми, каква е ролята на вестник "Атака" и дали е частно дружество и още много други. Някои отговори ги знаем, но искаме да ги чуем лично от Сидеров", поясни независимият депутат.

Заплашителни SMS-и с цинично съдържание пристигали по телефоните. О. Пейчев бил заплашван бил дори със смърт, заради което смята да подаде жалба.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5783 |09.06.2011 Поправка в правилника на НС иска "Атака" заради "напусналите" . 14| 6263 |30.05.2011 Хвърлиха бомба в приемна на "Атака" . 22| 5611 |25.05.2011 "Атака" вдъхнови спор в тв студио . 155| 7093 |24.05.2011 Политолози: Протестът на "Атака" е варварщина!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads