Реклама / Ads
0| 3024 |22.03.2023 НОВИНИ

Насилието през социалните мрежи е най-големият тромоз за учениците

.
Насилието сред учениците е най-често през социалните мрежи Източник: БГНЕС
”Насилието сред учениците, особено по отношение на външния им вид е най-фрапиращата форма на тормоз, която виждаме днес. Не всеки е приеман така както изглежда, заради има фалшивите стандарти, които ни се налагат и трябва да се следват.
 

Това става най-вече чрез социалните мрежи".

 

Това коментираха Александрина Георгиева и Светлозар Димитров, ученици от Американския колеж и част от Зонта клуб на младите Те бяха гости в рубриката на БНР - "Младите хора, които ме вдъхновяват".

 

Зонта клуб „Света София“ работи в подкрепа на жените и момичетата в риск от насилие чрез първата онлайн платформа в България "План Z. Вдигни очи!" за анонимни и безплатни консултации на жени и момичета в риск и преживели насилие.

 

"Участвам в Зонта клуб на младите, защото можем да се научим от големия клуб Зонта София, как да помагаме на по-голям брой хора. Аз се включих в клуба, когато виждах изключително много насилие и тормоз около себе си, в социалните мрежи особено, бях в 8 клас тогава, сега съм в 11 клас", разказа Александрина Георгиева, която е президент на Зонта клуб на младите.

 

По думите на Светлозар Димитров трябва да се обърне внимание върху насилието в училище и в семейството.

 

Това е тема, която е силно пренебрегната и от обществото ни като цяло, и от училището. Няма кампании как самите деца могат да сигнализират за насилие.

 

"Нашето поколение гледа с насмешка на това да те пратят при училищния психолог, защото все едно нещо не ти е наред. А всъщност човек има нужда понякога да сподели, за да намери решение на своите проблеми, защото не във всеки един момент можеш да се справиш сам", категорична е Александра.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2940 |21.03.2023 Протестите във Франция продължиха през цялата нощ . 0| 3422 |21.03.2023 Проф. Рачев: Слънцето ще се появи отново през почивните дни . 8| 3416 |20.03.2023 Олег Николенко: Украйна очаква от китайския президент да повлияе на Путин за край на войната . 1| 3126 |20.03.2023 Втори тур на президентските избори в Черна гора: Мило Джуканович срещу Яков Милатович

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads