Реклама / Ads
24| 5708 |11.10.2020 НОВИНИ

Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро

.
Корнелия Нинова
Националният съвет на БСП прие днес предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро на партията.

„Предлагам ви нов подход при избор на Изпълнително бюро. То е подбрано на базата на пет принципа.

Хора с професионален опит и експертиза във всички власти – законодателна, изпълнителна, съдебна и местна.

Представители на различните секторни политики и съсловия – учители, лекари, юристи, конституционалисти, икономисти, дейци на културата, инженери, финансисти, експерти в екологията, транспорта и вътрешен ред и сигурност.

Баланс между приемственост и обновление – половината от предишното бюро, половината нови членове на ИБ

Възрастов баланс – опитни, средно поколение и млади.Най-възрастният член на ИБ е проф. Радослав Гайдарски на 82 години, а най-младият е Стефан Бурджев на 32 г.

Представители от шестте региона за планиране в България, за да има балансирано регионално представителство” – това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, представяйки новия състав на Изпълнителното бюро пред новоизбрания Национален съвет на БСП на първото му заседание на 11.10.2020 г..


Изпълнителното бюро на НС на БСП ще се състои от 21 членове, както досега.

Увеличават се заместник-председателите, които Нинова натоварва с отговорности. От четирима досега, стават петима. Увеличава се броят на секретарите от един на двама.

 

Ресорите на зам.-председателите са:

Публични политики
Местно самоуправление
Международна дейност
Коалиционна политика – нов ресор
Идеология – нов ресор


Няма да има зам.-председател по организационните въпроси. В структурата и щата на „Позитано“ ще има началник-отдел „Организационен”, който ще бъде на пряко подчинение на председателя на партията.

 

Един от новите моменти в работата на ИБ е въвеждането на правила за работа на групата на БСП в Европейския парламент. Отсега нататък избраните от социалистическата партия евродепутати следва всеки първи вторник от месеца да присъстват на заседанието на Изпълнителното бюро. На него те трябва да представят отчет за свършеното през изминалия месец и план за работа, който да се одобри и съгласува с ИБ – текстове за резолюции, планирани проекти, мероприятия (конференции, семинари, обучения), инициативи, дейности, важни гласувания, официални връзки с други групи и организации. Провежданата политиката следва да е в унисон с националната политика на БСП и да е тясно координирана и одобрявана от ръководните органи на партията.

 

Националният съвет възложи на Изпълнителното бюро веднъж на два месеца да провежда изнесено заседание в страната, а така също веднъж на два месеца Изпълнителното бюро ще провежда работни срещи с кметовете и общинските съветници на БСП.

 

Ето и съставът на Изпълнителното бюро, което Корнелия Нинова предложи:

Заместник-председатели:

Кристиан Вигенин – международна дейност

Владимир Москов – местно самоуправление

Ирена Анастасова – публични политики

Атанас Зафиров – коалиционна политика

 

Секретари:

Вяра Емилова – общи дейности

Христо Проданов – контрол по изпълнение на решенията на НС

 

Членове:

Асен Гагаузов

Бриго Аспарухов

Борислав Гуцанов – нов член

Боян Иванов – нов член

Георги Свиленски

Иван Иванов – нов член

Катя Георгиева – нов член

Крум Зарков

Манол Генов

проф. Радослав Гайдарски

Стефан Бурджев – нов член

Стоян Мирчев

Стойко Танков – нов член

Трифон Панчев – нов член

 

С явно гласуване Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро със 136 гласа за, 0 против и 9 въздържали се.

 

"Ще предложа във възможно най-кратък срок отново да се съберем, за да задвижим оперативно работата и да отворим процеса по формирането на областните съвети и с това да завършим пълния цикъл на отчетно-изборната кампания.

Всичко това, което правим в последните месеци, и ни предстои в следващите да правим е в една изключително динамична политическа среда. Виждате, че нещата се променят бързо. Че сме на прага на избори, предсрочни или редовно, но все пак трябва да сме готови, че вече сме в предизборна кампания. И не само да формираме своите органи, но и да започнем подготовка по формиране на политическа програма, на послания, на платформа и организация за провеждането на парламентарните избори с цел тяхното спечелване.", каза след гласуването Нинова.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 99| 10011 |08.10.2020 ЕП прие резолюцията за България. 7 от ЕНП гласуваха ”за” . 1| 3985 |08.10.2020 Софийския адвокатски съвет: Дискриминация за професията ни е ограниченият достъп до съдилищата . 41| 6382 |08.10.2020 ЕНП няма да подкрепи резолюцията за България, съветва ни да ходим на редовни избори . 17| 3900 |07.10.2020 Навални: ЕС да предприеме твърди действия срещу олигарси, близки до Кремъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads