Реклама / Ads
60| 6174 |29.11.2013 НОВИНИ

Негодните за ДАНС пренасочени към МВР

.
Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовче Източник: Булфото
Служители от ГДБОП, чиято лоялност е била под съмнение, са преназначени на длъжности в МВР, които не изискват боравене с класифицирана информация. За всички държавни служители от ГДБОП, подали заявление за назначаване в ДАНС, е приложена стандартната процедура за назначаване в ДАНС.
 

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в отговор на въпрос от депутата Ирена Соколова относно преминаване на служителите на ГДБОП през детектор на лъжата.

Процедурата за назначаване включва проверка за психологическа годност. Процедурите за назначаване и проверките започват през юли и приключват на 27 септември. Служителите, които отговарят на изискванията за работа в ДАНС, са назначени на държавна служба, считано от 1 октомври, обясни министърът.

„През процедурата за назначаване са преминали 778 държавни служители от бившата ГДБОП, 690 от тях са назначени в ДАНС. 29 служители са заявили желание да останат на работа в МВР или да прекратят служебните правоотношения с министерството. 59 души не са утвърдени от постоянно действащата комисия и не са назначени в агенцията.

Всички държавни служители, които не са преминали в ДАНС, са назначени на вакантни длъжности в други структури на МВР, считано от 1 октомври. Трима от тези 59 неутвърдени от комисията души са подали заявление за прекратяване на служебните си правоотношения с МВР поради пенсиониране. Други двама души са отказали да встъпят в длъжност и служебните им отношения с МВР са прекратени", посочи Йовчев.

„Само двама служители не са преназначени, защото са отказали да встъпят в длъжност. Аз не съм говорил за нелоялност. Ако има съмнения за лоялността на някой от тези служители, то при преназначаване в МВР, те са преназначени на такива длъжности, които не изискват боравене с класифицирана информация. Ако имате данни, предоставете ги на компетентните органи да извършват проверка", заяви Цветлин Йовчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5311 |28.11.2013 ДАНС проверява Орешарски за уволнение на протестиращи чиновници . 7| 8643 |27.11.2013 Младен Георгиев напуска ДАНС по лични причини . 41| 5695 |27.11.2013 ДАНС проверява президентските офшорки . 11| 6294 |25.11.2013 Прокуратура, МВР и ДАНС погват "гражданските патрули"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads