Реклама / Ads
8| 24176 |06.07.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Невиждано! Изгониха Лорина от център за деца с увреждания, защото майка й е на протестите

.
Илияна Мелева и Лорина днес пак бяха пред парламента, за да отстояват правата си Източник: Фрог нюз
22-годишната Лорина, която страда от ДЦП, е изгонена от център на НПО „Асоциация на родителите на деца с епилепсия“, защото майка й подкрепя протестите. За това алармира Фрог нюз родителката Илияна Мелева.
 

Лорин посещавала центъра до преди две седмици. Момичето, което от малко е приковано заради тежката болест в инвалидна количка, обича музиката и затова я водели на такъв вид терапия всеки четвъртък.  

 

При последното посещение, за това, че подкрепям протестите,  ме посрещнаха с думите:  „Ти защо си дошла тук, ма“. Децата станаха свидетели на тази разправия. Някои от тях се разплакаха, разказа Илияна. Беше унизително. Сякаш не се борим за живота на децата ни, а се разправяме на някой пазар, разказа майката, която и днес намерихме в палатковия лагер зад парламента. Тя останала шокирана от отношението. В телефонен разговор по-късно с председателката на асоциацията Веска Събева, чула аналогични думи. „Най-много се изненадах от отношението на другите майки. Тези, които са наети на работа в НПО-то за 400 лева месечно, видимо са настроени срещу мен. Другите ме разбират, обадиха се да изразят  възмущението си, допълни тя. И уточни: Така не наказват мен, а детето ми.  

 

Илияна Мелева разказа за куриоза, че въпросното НПО, което иначе се субсидира от държавата,  започнало кампания по събиране на средства в разгара на протестите на майките с увреждания. „Много хора откликнаха с дарения. В същото време организацията изгони детето ми, опитвайки се да ме накаже, защото се боря за живота му“, каза разочарована тя.

 

Фрог откри и друга жена, потърпевша от политиката на въпросното НПО. Тяхната представителка в Габрово Шенай Мустафа е била изгонена, защото открито заявявала на различни форуми, че държавата не прави нищо в подкрепа на децата с епилепсия. „Веска Събева ме извика и ми каза: Против държавата няма да плюеш. Аз обаче излязох и казах, че у нас се провежда неадекватно лечение и че са оставали хората сами да търсят спасение. След като се прибрах вкъщи с изненада разбрах, че вече не съм представител на АРДЕ. Тези НПО-та не помагат на хората с увреждания, защото се финансират от държавата.  Системата така работи, че няма как да отхапеш ръката, която те храни. Такова чудо го няма никъде по света“, уточни жената, която години наред също се бори за болното си дете, страдащо от много рядка форма на епилепсия. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8056 |05.07.2018 Владо Береану за Фрог: Медийният закон на Пеевски е за запушване на усти . 14| 12262 |05.07.2018 Лична декларация на данъкоплатеца Василев . 1| 4941 |05.07.2018 Поезия срещу ремонтира на „Топлофикация“ . 12| 10831 |04.07.2018 Соня Момчилова: Освен кич българинът няма какво да усети от председателството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads