Реклама / Ads
0| 2737 |19.08.2024 НОВИНИ

Неволи от БДЖ: Защо мъж поиска от министъра на транспорта обезщетение от 1 лев?

.
Нови зрителски сигнали за проблеми с пътуването с БДЖ. В последните дни влаковете са натрупали десетки часове закъснения. Снощи композицията Бургас - София закъсня със 199 минути, а тази от София до Варна - със 78 минути. 
 

Общото между четирима пътници, е че през последното денонощие са загубили по повече от два часа, в очакване влакът им да пристигне на крайната си гара, разказва NOVA. Алесандро тръгва от Италия, стига до Истанбул, а от там хваща влака за София. „Три часа и половина, толкова е закъснението”, казва той.





Милена Цанкова тръгва от Бургас с експреса в 16:00 ч., за да стигне до София. Качва се на новите германски вагони. „Имам запазено място и се оказва, че във вагон номер 4, място 27 физически не съществува”, разказва тя. Милена обикаля два пъти вагона, оказва се, че има още трима души с места без седалки. Търси контрольорката, тя я препраща към началника на влака, който отговаря на пътниците да сядат, където има свободни места.

 

Пътуването започва, но скоро експресът спира. Оказва се, че до тях е бързият влак, също тръгнал от Бургас, преди влака на Милена. След близо час чакане пътниците от двата влака са събрани и стигат до София. Вместо в 21:55 ч. в 00:05 ч.

 

С 91 минути закъснение днес пристигна и влакът от Димитровград за Горна Оряховица. „Изтървахме другата си връзка за врана, сега ще чакаме два часа и половина и това си е чиста загуба на време,  развалиха ни се всичките планове”, добавят още пътниците.

 

С три часа закъснява и влакът на Руси Карарусинов, който трябва да стигне от София до гара Филипово в Пловдив. Пътешествието по план трябва да започне от гара Искър в 16:35 ч., но влакът тръгва в 18:48 ч. „Беше обявено на сайта, че има закъснение от 10 минути, после се оказаха 30 минути”, казва той.

 

Заради забавянето влакът не стига до гара Филипово, но все пак Руси получава предложение.


„Машинистът се провикна „ако не бързаш, като оставя влака, ще те метна с моята кола”, разказва още Карарусинов.

 

В крайна сметка той поиска обезщетение от министъра на транспорта на стойност 1 лев, но само, за да привлече вниманието му към проблема. 





„Проблемът е в нашето отношение като общество към железницата. Защото ако този влак, тръгвайки от централна гара беше тръгнал с пет стека вода, качеството на услугата, макар и малко, щеше да се повиши”, добавя Руси.

 

От БДЖ отказват да застанат пред камерата на NOVA, за да отговорят на въпроси, но изпращат писмена позиция. Според нея закъснението на влака от Истанбул е натрупано в Турция, а не у нас.

 

Влакът на Руси Караусинов до Пловдив е закъснял, заради липса на мотрисен влак. Колкото до бавното пътуване с експреса от Бургас за София - закъснението е заради повредата в бързия влак и липсата на друг локомотив, който да го изтегли.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2350 |19.08.2024 Започва конвенцията на Демократическата партия. Байдън ще се сбогува, Харис поема битката . 13| 3054 |19.08.2024 Проф. Антоний Тодоров: Добре дошли в НРБ, но не онази - народната, а бъдещата Наказателна република България! . 1| 2463 |19.08.2024 Илхам Алиев, с когото Радев пи чай преди месец, "засилва сътрудничеството" с Путин . 4| 2339 |19.08.2024 ПП-ДБ предлагат да се попълни "домовата книга". Канят на срещи за служебен примиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads