Реклама / Ads
80| 7199 |14.01.2012 НОВИНИ

Неволно е изтичала информация към убийците на Мирослава

.
Станимир Флоров
Стойчо Стоев (Чочо) и Марио Любенов (Заека) са имали намерението още от самото начало да убият 17-годишната Мирослава от Перник. Неволно е изтичала информация чрез семейството на жертвата. Това заяви шефът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров в предаването „Директно Карбовски” по Нова телевизия.
 

Според него органите на реда са успели да разберат какво горе-долу се е случило в нощта на изчезването на Мирослава Николова от разказите на единия от задържаните. Той е категоричен, че много неща са се изписали по случая и от страна на Министерство на вътрешните работи са направили всичко възможно, за да доведат случая до край. 

 

Шефът на ГДБОП каза още, че похитителите са стигнали до идеята да убият момичето веднага след отвличането, защото не са имали подготовката  и финансите на „Наглите”, а са били са пълни аматьори в тази област. „Не е лесно да създадеш организация и да укриваш едно лице два месеца  в безлюдена местност”, разясни още Флоров.  Той допълни, че са  търсили съдействието от страна на семейството на Мирослава, но близките й не са недоволни, защото като всеки един човек и те са искали да им  разрешат проблема като с магическа пръчка.

 

Той обясни  дългият срок за задържането на извършителите на убийството с това, че е  нормално тези лицата да се затворят във себе си след като извършат някакво престъпление. Според него още в самото начало Чочо е бил разпитван и след като са били събрани достатъчно данни са успели да го „пробият” - като за целта са им помогнали специалистите от  Института по психология към МВР.

 

На въпрос на водещия гл. комисар Флоров отговори, че никои от служителите на ГДБОП и МВР не са животни и не са се държали зле със семейството на жертвата Мирослава.

 

„Още в самото начало установихме, че има изтичане на информация от страна на семейството, разбира се, без те да го правят умишлено, а не от служители на МВР. Не е имало грубо отношение, ние не сме спирали да работим по случая. Първоначално имаше служителка на ГДБОП, която 24-часа седеше при семейството и винаги, когато са дошли при нас с някаква информация е имало адекватни мерки като претърсвания и проверки” разказа още главният комисар.

 

Флоров е категоричен, че семейството не е помагало на извършителите,  лицето Стойчо е контактувал с тях, но те не са знаели, че е замесен.

 

„Аз ги разбирам хората, мъката им е голяма и от никого не търся извинение” каза още шефът на ГДБОП.

 

„Наглите”


Запитан кой е мозъка на „Наглите” той отговори, че го знае и че е на свобода, но не може да говори по темата, защото нямат достатъчно доказателства, за да бъде той там, където трябва да е – в затвора.

 

Флоров обясни още, че служителите, които са под прикритие за момента са с много добри резултати и се надява, че и за в бъдеще те ще си вършат работата толкова добре.

 

Случаят „Боевски”


Гълъбин Боевски не е бил разработван в България за наркотрафик, категоричен е Станимир Флоров. „По логически път тогава казахме, че кокаинът му е за България при положение, че багажа му е качен на самолет за страната ни”, коментира още той.

Той подчерта, че ГДБОП продължава да  работи по случая.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 101| 17286 |12.01.2012 Борисов: Убийците на Мирослава са нейни близки . 25| 5602 |24.11.2011 Марковски: Убийците на Белнейски са още на свобода . 11| 5898 |14.11.2011 А. Ангелов: Президентът Първанов въобще не ме вика за информация от армията! . 3| 4880 |11.11.2011 Тръгва делото срещу убийците от Симеоновград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads