Реклама / Ads
0| 5063 |06.04.2022 НОВИНИ

Гамизов: Българската енергетика е путинизирана в главите на хората, които са ни управлявали през последните 20 г.

.
Стефан Гамизов Източник: стопкадър, Евроком
Българската енергетика е путинизирана в главите на хората, които са ни управлявали през последните 20 години, от идването на Симеон Сакскобурготски. Софтуерът им е путинофилски. Това заяви в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ енергийният експерт Стефан Гамизов.
 

„Войната в Украйна е неочакваното хапче, което беше дадено на всички. След него ще оздравеем след него. Няма как след няколко месеца да не се събудим и да не мислим по различен начин. Българинът ще търси нещо различно от варварството, което гледа досега. Затова „Продължаваме промяната“ не трябва да се огъват пред партиите в коалицията, които клякат под натиска на Русия“, категоричен е той. 

 

„Аварията в ПАВЕЦ Чаира е най-голямата трагедия в българската енергетика за всички времена. Това значи, че може да се случи подобна авария във всяка една централа в държавата“, коментира още експертът.

 

По думите му отговорност за аварията в ПАВЕЦ Чаира може и ще бъде търсена.

 

„Сега обаче най-важното е да се намери техническо решение, защото проблемът е катастрофален. Ние постигнахме невъзможното в хидроенергетиката. Такава подобна катастрофална авария имаше само в Русия в Саяно-Шушенска ВЕЦ. Там имаше типична руска мърлявост, каквато я гледате във войната. Докато тук при нас е комплекс от причини. Това е каскадна авария. Без съмнение има корупционен елемент“, смята Гамизов.

 

„Хората щяха да погинат и съоръжението, което струва 5 млрд. евро се размина само с пукнатина. Бяхме ги предупредили за потенциални тежки аварии още през 2013г.“, каза още Гамизов.

 

Той бе категоричен, че аварията ще се отрази на цената на тока.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9116 |05.04.2022 Експертът Пламен Димитров: Лебедова песен на Русия в енергетиката! Северен поток 2 умря, преди да заработи . 0| 3467 |31.03.2022 Кирил Петков: Българската прокуратура е започнала да работи като репресивен орган . 0| 59677 |30.03.2022 Стефан Гамизов: Що дири дясната ръка на Борисов на ПАВЕЦ „Чаира“? . 0| 6877 |30.03.2022 Шестима бивши военни министри зоват за Украйна. Но какво направиха за Българската армия?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads