Реклама / Ads
0| 2969 |23.11.2022 НОВИНИ

NFL: Футбол по американски в Деня на благодарността

.
Традицията повелява Детройт и Далас да забавляват американците на празничната трапеза.
 

Подобно на мачовете на Боксинг Дей в Англия (26 декември), така и срещите от НФЛ в Деня на благодарността са свещена традиция. Празникът, започнал като чисто религиозно събитие за отбелязване на края на активния земеделски сезон, днес е вероятно най-семейният в американския празничен календар, дори повече от Коледа.

 

В общия случай, на този ден отделните членове на повечето американски семейства се събират от близо и далеч в дома на патриарха на рода, забавляват се със спомени, с ходене на църква, с обичайните семейни скандали, но най-вече - с безобразно плюскане, в центъра на което най-често е печената пуйка.

 

И откакто телевизията масово влезе в домовете на хората, фон на всичко това, включително и на празничния обяд, са мачовете на Далас Каубойс и Детройт Лайънс  - двата тима, които задължително играят в този ден (но никога един срещу друг). И макар за европейския запалянко това да е малко неразбираемо, дори феновете на други отбори от лигата не могат да си представят Деня на благодарността без срещите на тези два отбора. А от 2006 г. насам, лигата добави и трети, вечерен мач, в програмата си за деня – според зевзеците, за да имат мъжете в семейството оправдание, за да не ходят да се блъскат пред магазините в очакване на Черния петък на следващия ден.

 

Тази година най-печелившото спортно предприятие на планетата Земя има лека конкуренция в лицето на Световното първенство в Катар, но отвъд Океана нищо не е в състояние да бие по рейтинг и интерес трите мача от това, което повечето американци разбират като значение на думата „футбол“ - един от над трийсетте вида спорт, за които WINBET има предложения на сайта winbet.bg.

 

Детройт Лайънс – Бъфало Билс
 

Бъфало (7 победи и 3 загуби дотук през сезона) са в странна ситуация, защото ще играят два пъти в рамките на четири дни на този стадион. Заради снежна буря, мачът им с Кливлънд Браунс (31:23) миналата неделя бе преместен на „Форд Фийлд” в Детройт. Куриозно при „бизоните” е и че макар да са отборът с най-високи шансове за спечелване на Superbowl LVII през февруари, в момента дори не са начело в дивизията си!

 

Детройт (4-6) са в серия от три поредни победи и сериозно надминават очакванията, но плейофите си остават химера за тях. „Лъвовете” са № 1 по изиграни мачове в Деня на Благодарността, но не са печелили на този ден от 2016 г. А и офанзивната им линия е с двама контузени гардове, което при стил на нападение с доста разигравания по земя никога не е добра новина.

 

Бъфало спечелиха четири от последните пет мача с Детройт и победата в четвъртък не трябва да буди съмнение. Коефициентът на WINBET за такава е 1.22*, но по-интересно е да се преследват залозите за резултатност. Защитата на Бъфало е №3 в НФЛ по всички важни статистически показатели, което съчетано с големият разход на време от Детройт в атака, ще ограничи броя на нападенията. Затова „Брой точки под 55.5” за 1.80 определено си струва.

 

Далас Каубойс – Ню Йорк Джайънтс
 

Това е пряк сблъсък за второто място в Източната дивизия на Националната конференция и едно от традиционните дербита в лигата, но сблъсъкът тази година изгуби от блясъка си след като Джайънтс (7-3) паднаха в неделя у дома от Детройт с 18:31. В добавка към това, корнърбекът на „гигантите” Адори Джаксън е аут с контузия в коляното, а в офанзивната им линия има повече травмирани, отколкото здрави играчи.

 

Далас (7-3) също имат сериозни здравословни проблеми, защото в тима от понеделник върлува грипна епидемия. „Каубоите” са редовен участник в Деня на благодарността, но напоследък резултатите им са плачевни. Тимът от Тексас има едва две победи в последните си осем появявания и са капо от 2018 г. Затова, просто им е време.

 

Победа за домакините WINBET предлага при коефициент 1.22, а след гръмкото 40:3 на гости на Минесота Вайкингс в неделя, изкушението да се заложи не просто на победа, а на голяма такава, е огромно. „Далас -5.5 точки” е оценено на 1.90, но оттам нататък всичко повече като разлика е свързано с доста риск.

 

Всички предложения на WINBET за срещите от NFL са на сайта winbet.bg ->

 

Минесота Вайкингс – Ню Инглънд Пейтриътс
 

И двата отбора имаха труден уикенд. Минесота (8-2) влязоха в него разделяйки първото място в Националната конференция с Филаделфия, но след историческия срив срещу Далас им запари здраво под опашките. Ню Инглънд (6-4) пък се измъкнаха щастливо срещу Ню Йорк Джетс с тъчдаун пет секунди преди края за 10:3 в мач, който върна футбола в каменната ера с дървената игра и на двата отбора.

 

Феновете на домакините винаги се страхуват от срещи в праймтайма, защото в тях по правило куотърбекът Кърк Казънс си гълта граматиката. Тази в четвъртък ще покаже дали „викингите” действително имат сили за нещо повече от просто класиране за плейофите.

 

Ню Инглънд са труден за разбиране отбор. Статистиката нарежда защитата им трета в цялата лига,  но това е повече продукт на програмата, която през последния месец ги срещна два пъти с Джетс и с нелепите през този сезон Индианаполис Колтс. Нападението на „Патриотите” в същото време е 26-о от 32 отбора по успеваемост, а офанзивната им линия е разнебитена и нищо чудно хора, „взети от улицата“ в понеделник, да се появят като титуляри.

 

Трудно е да се повярва, че Минесота ще направят второ поредно слабо представяне у дома и коефициентът на WINBET за тяхна победа е 1.72 срещу 2.15 за успех на Ню Инглънд. Преди неделното крушение, седем поредни мача на „викингите” бяха решени с разлика до осем точки и в продължение на традицията е предложението „Минесота -0.5 точки” за 1.90.

 

*Коефициентите са валидни към 9:00 ч. на 23 ноември 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3025 |21.11.2022 Отбелязваме Деня на християнското семейство . 1| 3077 |20.11.2022 Светът е футбол! Започва Мондиал 2022 в Катар . 16| 10924 |19.11.2022 В деня на празника на пехотата ген. Атанас Самандов остро към министъра на отбраната . 6| 3022 |16.11.2022 Американски служители: Руската ракета е дошла от Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads