Реклама / Ads
0| 4747 |10.10.2017 НОВИНИ

„Ние, Гражданите“ с въпроси към Главчев за делата за КТБ

.
Неправителствената организация „Ние, Гражданите“ изпрати отворено писмо до председателят на парламента Димитър Главчев, в което настоява за отговори около скандала с делата за КТБ.
 

Припомняме, че бивши администратори на банката се оплакаха от съдебен произвол, тъй като срещу тях ще бъдат заведени над 160 дела, а предложени промени в ГПК ще ги лишат от възможността за ефективна правна защита.

 

Ето и въпросите на организацията към Главчев:

 

1.Кой и с какъв акт е разрешил завеждането и воденето на 162 броя съдебни искове/дела за 2,6 млрд. лева по чл. 57, ал. 3 от ЗБН срещу бивши администратори на КТБ /н/, които искове предварително са обречени на неуспех - по думите на членовете на УС на Фонда Валери Димитров и Борислав Стратев, изказани на последното септемврийско заседание на Комисията по Правни Въпроси към 44-то НС, според многобройните публикации в медиите?

 

2.Правени ли са от синдиците на КТБ /н/ и УС на Фонда предварителни финансови, икономически, правни анализи и оценки за шансовете за спечелването на тези 162 иска от КТБ /н/, както и за шансовете за събирането на евентуално присъдените суми в полза на КТБ /н/ от имуществото на ответниците по въпросните 162 иска, като се има предвид, че тези ответници са физически лица-български граждани, бивши администратори на  КТБ /н/?

 

3. Какъв е общия размер на заплатените до този момент възнаграждения на адвокати и адвокатски кантори за защита на КТБ /н/ по тези 162 иска/дела, както и какъв е общия размер на предстоящите за заплащане прогнозни суми за адвокатски възнаграждения и суми за съдебни такси по тези дела, в случай на загубването им от КТБ /н/?

 

4.На кои адвокати и адвокатски кантори, и в какви размери са заплатени адвокатски възнаграждения от синдиците на КТБ /н/ за защита на КТБ /н/ по горепосочените 162 дела, предварително обречени на неуспех според УС на Фонда?

 

5. Какъв е статуса към момента на всяко едно от заведените 162 броя съдебни искове/дела за 2,6 млрд. лева по чл. 57, ал. 3 от ЗБН срещу бивши администратори на КТБ /н/?

 

Цялото писмо вижте тук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6946 |27.07.2017 Люба Кулезич vs адвоката на Михнева: За правото на въпроси и правото на отговор . 2| 6689 |27.05.2017 „България на гражданите“ праща книга на Путин за кирилицата . 3| 4099 |25.05.2017 В. Симеонов ще ръководи Съвета за сътрудничество по етническите въпроси . 2| 6409 |04.05.2017 Политологът Ал. Димитров: Захариева е най-голямата въпросителна в кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads