Реклама / Ads
2| 2891 |31.10.2022 НОВИНИ

Никола Минчев: Хартиената бюлетина няма да повиши избирателната активност

.
Никола Минчев
Хартиената бюлетина не е рецепта за повишаване на избирателната активност, даже напротив. Това каза в ”Интервюто в Новините на NOVA” бившият председател на Народното събрание и настоящ депутат от ”Продължаваме промяната” (ПП) Никола Минчев. ”При последните избори с хартиени бюлетини броят на недействителните бюлетини е многократно по-висок, отколкото когато имаме само машинно гласуване. Това не е случайно”, уточни Минчев.
 

Това каза в ефира на NOVA" бившият председател на Народното събрание и настоящ депутат от "Продължаваме промяната" (ПП) Никола Минчев.

 

"При последните избори с хартиени бюлетини броят на недействителните бюлетини е многократно по-висок, отколкото когато имаме само машинно гласуване. Това не е случайно", уточни Минчев.

 

Той коментира и ще има ли редовен кабинет. „Имаме решение на колективните органи на партията да не подкрепим първия мандат, който отива в ГЕРБ - ние ще подкрепяме политики. Видях, че първото заседание на Правна комисия, което е насрочено тази седмица, предвижда да се разглежда антикорупционния закон, който от ПП сме внесли.

 

Много е рано да даваме категорична оценка какъв знак представлява това.  Дори теоретично не съм сигурен дали първата точка не е нарочно тази, само за да се осигури кворум. За да се види, че ГЕРБ имат желание за конкретни стъпки в посока съдебна и антикорупционна реформа, се изисква повече време, а не само една точка, сложена в проект на дневен ред", поясни той. По думите му е рано да се говори за втория мандат, след като още дори първият не е връчен. 

 

На въпрос продължават ли от ПП да поддържат кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, Минчев каза следното: "Не сме имали обсъждане на нова номинация. От друга страна законопроектът, за който говорихме предвижда разделяне на двата органа. Ако тава се случи, трябва да помислим как да ги попълним. Изминаха години, в които пропуснахме да се приближим до западните страни по качество на живот. Това е едно пропуснато време за страната ни. То трябва да намери своята политическа отговорност. Не може с хората, заради които пропуснахме това време, изведнъж да се прегърнем сякаш нищо не е било", завърши Никола Минчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4859 |31.10.2022 Експерти: Странно е да се дели Никола Вапцаров със С. Македония . 2| 3209 |30.10.2022 Скопие открива македонски културен клуб с името на Никола Вапцаров в Благоевград . 5| 4891 |29.10.2022 Никола Минчев, ПП: Няма да искаме оставката на Вежди Рашидов. От пет комисии не взехме нито една . 0| 2816 |28.10.2022 Никола Стоянов: Инфлацията у нас е овладяна в голяма степен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads