Реклама / Ads
10| 2926 |20.07.2023 НОВИНИ

Никола Вапцаров е кандидат за кмет на София на ”Изправи се, България”

.
Никола Вапцаров на протест
Активистът от инициативния комитет ”Лозенец” Никола Вапцаров е кандидатът на партия ”Изправи се, България” за кмет на София, съобщи формацията.
 

Партията, водена от Мая Манолова, предлага Вапцаров, който стана медийно известен покрай протестите срещу строежа на небостъргача "Златен век" в квартала си, а компанията строител "Артекс" не успя да го осъди за твърденията, че над нея е разпънат политически чадър.


На представянето на кандидатурата е коментирана и темата за семейния произход на участниците в надпреварата за кметския пост в София, като Вапцаров е изтъкнал роднинската си връзка с разстреляния през 1943 г. поет със същото име. От стихотворението "Вяра" е вдъхновено и мотото на кампанията му - "Вяра за София".


"Имам вяра, че заедно може да изчистим София от корупционните схеми, които я държат в капана на безвремието и я задушават с презастрояването. Имам вяра, че заедно може да направим града ни по-хубав, по-чист, по-достъпен, по-зелен и по-сигурен. Имам вяра, че София има ресурса и човешкия капитал да се превърне в модерен, динамичен и същевременно уютен град за живеене", каза кандидатът за кмет.

 

Според Мая Манолова обявените от другите партии имена на кандидати са удобни за управлявалите 18 години София - Борисов, Фандъкова, ГЕРБ, и по никакъв начин не застрашават порочния им модел в София. Досега кандидати са издигнали "Продължаваме промяната - Демократична България" съвместно със "Спаси София" и сдружението "Екипът на София", които са се обединили около фигурата на предприемача Васил Терзиев. "Възраждане" предлага депутата си Деян Николов, а инициативен комитет издигна бившия общински съветник от ДСБ Вили Лилков.


"Изправи се, България" е част от коалиция "Левицата", в която влизат АБВ, "Движение 21", Валери Жаблянов и Костадин Паскалев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2638 |20.07.2023 Бюджетната комисия изслушва кандидатите за Сметната палата . 0| 3301 |18.07.2023 Излезе второто класиране на кандидат-студентите в СУ. Най-много желаещи да стават прависти . 10| 2947 |18.07.2023 Кремъл нарече ударите по обекти в Одеса и Николаев отмъщение за терористичната атака на Кримския мост . 4| 3118 |18.07.2023 Мирослава Петрова: Кандидатурата на проф. Вили Лилков ще подчертае колко неудобно добър е Васил Терзиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads