Реклама / Ads
3| 2988 |04.01.2023 НОВИНИ

Николай Денков: Най-важното, което можем да свършим през тази сесия, е да изберем редовно правителство

.
Акад. Николай Денков Източник: личен архив
Най-важното, което можем да свършим през тази сесия, е да изберем редовно правителство. Това каза Николай Денков в декларация от името на парламентарната група на ”Продължаваме промяната” (ПП) в началото на новата парламентарна сесия.
 

В декларацията се посочва, че от ПП са походили по начин, който е различен от всичко, което е правено до момента и се визира предложения проект на Декларация за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание и мерките, необходими за тяхното постигане.

 

Проектът, внесен от ПП, бе включен като точка втора от седмичната програма за петък - 6 януари. 

 

Потърсихме единственото нещо, което би могло да ни обедини като парламентарни групи, опитвайки се да комбинираме целите и задачите, които бихме могли да изпълним през следващата година, отбеляза Денков. 

 

Той цитира параграф от внесения проект на декларация, в който се казва: Водени от общата отговорност за бъдещето на Република България предлагаме на всички политически сили обединение около следните приоритетни национални цели: развитие на конкурентна и иновативна икономика, гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото, постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие, намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

 

С кой от тези приоритети не сте съгласни, попита номинираният за премиер Николай Денков. 

 

Всеки от вас, когато обсъждаме в петък тази декларация, моля да отговори - дали сте съгласни тази декларация да бъде приета и на тази основа да се търси състав на правителство, настоя Денков.

 

Той попита депутатите в пленарна зала как си представят реализацията на третия мандат и посочи, че ако не могат да отговорят на този въпрос, трябва да кажат ясно, че от самото начало на това Народно събрание са работили, за да приключи най-бързо то своя живот и да отидем на избори. 

 

Когато започнеш парламентарния живот с промени на Изборния кодекс и след това отхвърлиш всички възможности за съставяне на редовно правителство, това означава, че от самото начало си се готвил за избори, отбеляза Николай Денков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5402 |28.12.2022 Адв. Николай Хаджигенов определи, че е опасно преследването на журналиста Христо Грозев . 7| 5492 |27.12.2022 Николай Радулов: Има вътрешна съпротива срещу реформата в МВР . 3| 3248 |26.12.2022 Проф. Денков: Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни обедини отново . 0| 3252 |23.12.2022 Николай Денков: Между ПП и ГЕРБ не е имало неофициални разговори за втория мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads