Реклама / Ads
27| 5098 |08.02.2022 НОВИНИ

Николай Милчев: Третата световна война, Бог да е на помощ на мира

.
Николай Милчев
Снощи стоях по нощите да следя срещата на Путин с Макрон в Кремъл. Гледам и кадри, които Руската телевизия излъчва от Украйна. Бабички и деца с дървени автомати се учат да стрелят по руския враг. Провеждат се учения и в тях са се омесили истински украински войници с цивилно население. Едните с истински автомати, другите – с дървени, и стрелят. Изнасят се даже учебно ранени и убити.
 

Следват други кадри от спортни състезания, при които фенове скандират ужасяващи патриотични текстове и пеят: Убий московеца, убий, а после бързо го заравяй!

 

От наша – от натовска страна, с месеци се показва обратното – побеснял и неадекватен Путин, който всеки момент ще нападне Украйна, струпани руски войски по границата, учения на стотици хиляди войски в Беларус.

 

Чух за пресмятания, че още в първите дни от нахлуването на Русия в Украйна цивилните убити ще бъдат поне петдесет хиляди, че руснаците ще влязат в Киев за 48 часа, а президентът на Щатите Байдън заяви, че всичко зависи от това, как ще се събуди сутринта Путин.

 

Това вече не е пропаганда – това е война. Абсолютна война, която е в бъдещето, в гените ни и в поколенията.

 

Дали тази война ще стане гореща, или ще се размине с дрънкане на оръжие, е отделен въпрос. Но и от едната, и от другата страна е пълно с поразени мозъци, с психически травми, с изгорени мостове, връзки и любови, с поразена култура и история. На тяхно място са посети омраза и огън. На тяхно място е нищото.
Живеем непоносимо, жестоко и убийствено. Непоносимо е да се мразим, жестоко е да сме разделени, убийствено е да продължаваме така.

 

Поляци срещу руснаци, руснаци срещу украинци, руснаци срещу американци, американци срещу китайци и руснаци, македонци срещу българи, българи срещу македонци и сърби – всички срещу всички. И всички сме светци, до един. И истината ни е в джоба.

 

Страхотна цивилизация си причинихме в началото на 21 век, няма що - да треперим дали няма да изгинем.

 

Войната ни изпепели, а ние чакаме да почне. И ще е така, докато някои си натъпчат бездънната гуша с още милиарди, а други се навластват в разврат, диктат, лъжи и сенилност.

 

Бог да е на помощ на мира, дето го няма и не го е имало…

 

Николай Милчев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9662 |08.02.2022 Николай Слатински: Гешев става все по-жалък и смешен, превръща поста си в карикатура . 11| 4854 |07.02.2022 Николай Павлов след разпита: За какво ще ми повдигат обвинение? И енергийният министър започна да проглежда . 1| 3226 |07.02.2022 Разпитват освободения директор на „Булгаргаз” Николай Павлов . 6| 9477 |05.02.2022 Николай Ангов, ПП: Общините мистериозно намериха пари за улично осветление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads