Реклама / Ads
28| 4927 |09.07.2013 НОВИНИ

Николай Младенов: Предсрочни избори, и то по-скоро

.
Николай Младенов, бивш министър на външните работи
Не може постоянно да се игнорират протестите на улицата и мнозинството в нашия парламент трябва да си даде сметка за това. Да се обръщаш на другата страна и да се правиш, че тези хора не съществуват, не е редно. Трябва да има диалог и ориентация към предсрочни избори.
 

Това каза депутатът от ГЕРБ Николай Младенов в предаването „Лице в лице” по бТВ.

Денят за размисъл, на последните избори беше опорочен, но това е решението на Конституционният съд и ние трябва да се съобразим с него, коментира Младенов отхвърленото искане на ГЕРБ за касиране на изборите.

Дали ГЕРБ ще се върне в парламента не се базира на решението на Конституционния съд, а на база на това, къде ГЕРБ е най-полезен. В момента това е сред избирателите му, които са на улицата и искат предсрочни избори, обясни Младенов.

С посланик Джонатан Алън си говорихме за писмото на британския премиер Дейвид Камерън и за отношенията между България и Великобритания. В писмото разчитам едно признание за българския народ. Обществото ни е израснало много. Второто, което разчитам е едно много ясно предупреждение към настоящото правителство. Кабинетът на Пламен Орешарски не е съставен и изграден по начин, който отговаря на европейските ценности, каза Младенов. Това правителство зависи изцяло от "Атака".

Правителството на ГЕРБ никога не е взимало решения с подкрепата на националистите. "Атака" се обърнаха срещу ГЕРБ, когато ние прекратихме всички заробващи енергийни договори между България и Русия. Настоящето правителство е изградено по един подмолен начин и защитава икономически интереси. Този модел на управление разяжда демокрацията в България, поясни Младенов.

Младенов коментира, че прокуратурата трябва да се задейства не само по т.нар. знакови дела. „Има ясни препоръки от страна на ЕК, които всяко правителство, което е на власт, трябва да изпълни. Делата трябва да бъдат приключени“, подчерта бившият външен министър.

Стратегията на ГЕРБ е да бъдем близко до нашите избиратели. Второто е да вървим към предсрочни избори и то колкото се може по-скоро, защото те са изхода от създалата се ситуация в страната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 88| 5062 |08.07.2013 К. Колев: Предсрочните избори ще са стъпка към следващи . 197| 6749 |06.07.2013 Бойко Борисов: Ще се борим за падане на парламента и предсрочни избори . 48| 5409 |05.07.2013 Кольо Колев поиска референдум за предсрочни избори . 14| 4929 |03.07.2013 Радан Кънев: Бюджетът се актуализира заради очаквани предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads