Реклама / Ads
5| 5537 |22.11.2022 НОВИНИ

Николай Василев: Щом няма да има правителство, защо се бавят изборите!?

.
Николай Василев Източник: БГНЕС
„При пореден провал на партиите да съставят правителство, да чакаме пет месеца от едните избори до поредните следващи и ако тогава няма кабинет пак да чакаме пореден брой месеци това не е добрe... Ако няма да има правителство, защо се бавят изборите!? Няма нужда. Това каза бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев
 

„Ще се провалим за поредния бюджет или актуализация, ще се провалим за Шенген, после ще се провалим за Еврозоната и така може да се проваляме до безкрай за всичко”, бе категоричен Василев. Той предупреди, че без редовно правителство не можем да влезем в Еврозоната.


„За мен бюджета за 2022 бе популистки и много харчещ. Ако има нов бюджет за 2023 той няма да е по-малък от този за 2022, а ще бъде по-голям. Смятам, че бюджета трябва да е по-малък, затова предпочитам стария”, каза още той пред Нова нюз..


„Прахосничеството в бюджета вече се случи и партиите, които го постигнаха и го предизвикаха сега да се упражняват как оттук-нататък, от сегашните космически нива с още десетки проценти смятат да вдигат разходите показва, че те нищо не разбират и нямат намерение да управляват”, бе категоричен политикът.


"Преди половин година на балкона на нашия офис сложихме "часовника на дълга". Тогава дългът беше 32 млрд. лв., сега е 37-38 млрд. лв. Нищо чудно следващата година да е близо 50 млрд.лв., а ако ни управляват по този начин, нищо чудно да стигне до 70 млрд.лв.", каза бившия министър на икономиката.


По негови думи всички харчове се финансират или с колосални дългове, или с данъци, които може да бъдат удвоени.


Ако управлява Реформаторско правителство данъците няма да се променят, няма да има дефицити и дългове, но тъй като това не се задава занапред ще бъде по-лошо, заяви той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3243 |21.11.2022 Нинова: Радев предопределя отсега, че няма да има правителство, което не е негова работа . 5| 3349 |21.11.2022 Николай Василев: Ако партиите за пореден път няма да правят правителство по-добре да ходим на избори . 10| 3366 |21.11.2022 Ивайло Мирчев отговори на президента: България няма как да остане в миналото . 8| 4677 |21.11.2022 Илиян Василев: Радев е част от проблема, не от решението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads