Реклама / Ads

0| 2492 |04.04.2022 НОВИНИ

Николов и Пешев от БСП: Кой попита жителите на Лозен дали искат ферма за насекоми в селото

.
Иван Пешев, Николай Николов
Правено ли е обществено обсъждане сред жителите на Лозен дали искат да се изгради ферма за насекоми в селото? Ако отговорът е „ДА“, кога се е провело обсъждането, колко жители са присъствали и какъв е бил финалният резултат от това обсъждане? Ако отговорът е „НЕ“, какви са причините да не бъде проведено такова обществено обсъждане?

Тези въпроси поставят общинските съветници от БСП Николай Николов и Иван Пешев в питане до кмета на район Панчарево Николай Гюров.

 

Иван Пешев още през миналата година се ангажира пред хората от Лозен и постави въпроса в Комисията по околната среда, земеделие и гори на Столичния общински съвет.

 

На 3 април двамата общински съветници се включиха и подкрепиха поредния протест на хората против изграждането на ферма за насекоми в селото. „Насекомо“ АД доскоро функционираше в Елин Пелин и постоянно беше обект на протести и недоволство от местните жители. В резултат на общественото напрежение е взето решение за преместване на производството, защото генерира силна и неприятна миризма и влошава качеството на живот в региона, в който се намира.

 

Въпреки лошото време стотици граждани се включиха в протеста и на няколко пъти блокираха движението по бул. „Цариградско шосе“ в знак на несъгласие да се изгражда такава ферма в с. Лозен.

 

Общинските съветници от БСП се ангажираха на поставят въпросите на хората пред кмета на район Панчарево.

 

Николов и Пешев искат да стане ясно направен ли е анализ от районното кметство и ресорните отдели относно последствията от изграждането на такава ферма за природата, за жителите и за съседните райони.

 

Те поставят въпроса била ли е взета предвид позицията на кмета на селото Георги Младенов и изобщо провеждани ли са разговори с него относно бъдещо изграждане на ферма за насекоми.

 

„Господин Гюров, каква е личната Ви позиция относно изграждането на ферма за насекоми в село Лозен?“, питат Николай Николов и Иван Пешев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 18028 |03.04.2022 Й. Николов и Б. Станкушев: Европрокуратурата се опитва да заобиколи Гешев заради отказ от правосъдие . 0| 4191 |03.04.2022 Енергийният министър Николов за Gemcorp: Целенасочено се прави скандал, пропуска се меморандума и с другата фирма . 0| 2647 |27.03.2022 Александър Николов: Няма причина да се очаква повишение на цената на тока за битовите потребители . 0| 2920 |27.03.2022 Йово Николов: Има проблем - прокуратурата отказва да разследва сигналите на Божков за корупция
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ