Реклама / Ads
3| 5087 |10.10.2017 НОВИНИ

Нинова: Борисов беше острие в атаката срещу „Емко”, сега се явява спасител

.
Корнелия Нинова
Развитието на случая с „Емко” и „Дунарит” е кризисен пиар на ГЕРБ и Бойко Борисов. Твърде много скандали се случиха през последните дни. Нямаме държава и институции. Министър от това правителство беше острие на целия този проблем. Кой сега ще понесе отговорност? Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова по БТВ.
 

Правителството беше източник на проблема с „Емко”. И сега премиерът казва, че проблемът е решен. Един човек действа като острие срещу „Емко” и след това се явява като спасител. Министърът говореше против предприятието. Сега ще си затворим очите и ще го забравим ли? Сега ще се потърси ли отговорност на някого? Караниколов изпълняваше поръчките на Борисов. Сега премиерът ще освободи ли Караниколов?

КСНС при президента беше умишлено провален. Тези, които си тръгнаха от управляващите, не бяха заявили пред президента,че ще си тръгнат. Законът за КСНС казва,че всеки посочва представител, който да го замести. Това не беше направено. Защо не изпълниха закона да си дадат заместници, тези, които напуснаха? Не сме чакали Борисов. Когато се видя, че няма кворум, управляващите искаха проблемът с корупцията да го разискваме в парламента. Взех думата и казах на президента да не се отказва от темата. Нито един от управляващите не пожела да представи доклада на Екатерина Захариева. Какво е това? Какво показваш с това пренебрежение?

 

 Това беше направено с умисъл. Правителството на Борисов не иска да се бори с корупцията. Те казват: Не винаги корупцията е престъпление. Това го пише в доклад на Цецка Цачева. В документи пише,че липсва дефиниция за борба с корупцията. Има дефиниция и тя е в НК. Там всичко е описано. От ГЕРБ казаха,че не могат да се борят с корупцията, защото няма дефиниция. Политическата клада прави корупцията, тя не иска да се пребори с нея.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7356 |09.10.2017 Имаме новина: За Бойко Борисов борбата с корупцията е приоритет! . 1| 5385 |09.10.2017 ”Емко” на нов протест, искат среща с Борисов . 7| 5408 |07.10.2017 Добри Беливанов: Дори да ме изключат от ГЕРБ, оставам кмет и държа на Борисов . 1| 4279 |06.10.2017 Нинова: ГЕРБ да спрат да се крият зад европейски директиви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads