Реклама / Ads
16| 4934 |04.08.2020 НОВИНИ

Нинова официално влезе в битката за председател на БСП

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Отчетно-изборната кампания е към своя край. От 300 конференции остават да се проведат само 8. Дотук има 52-ма души номинирани за председател на партията. На 6-ти, в четвъртък, изтича срокът, в който номинираните трябва да подадат документи дали се кандидатират, или не. Днес аз подавам своите документи и се кандидатирам за пряк избор за председател. От 12-ти август по нашите правила излизам в предизборна кампания.
 

Това заяви на брифинг Корнелия Нинова. Стана ясно, че тя предоставя своите правомощия на зам.-председателя Владимир Москов, седми мандат кмет на Гоце Делчев.

 

До този момент петима души официално са заявили, че ще се впуснат в битката за пряк избор на председател на БСП. Това са Галина Василева, Перник, Ирина Михайлова, Перник, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров.

 

"В последните четири години имаше другари, които ме критикуваха и персонално, и за работата ми, и за политиката на БСП. Тези публични критики вредяха на образа на партията и мисля, че е време да затворим тази страница на публично противопоставяне. Най-добрият начин това да се случи предстои на 12-ти, когато е прекият избор. Затова призовавам т.н. „вътрешна опозиция“, която има различно мнение за пътя на БСП и за начин на правене на политика, което уважавам, да решим този спор по единствения демократичен начин – прекия избор. Другарите Георги Гергов, Сергей Станишев, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, които имат номинации за председател, ги призовавам да излязат с алтернативна програма, да се явят пред партията и – каквото народът реши", посочи Нинова и допълни:

 

"Към всички кандидати, които ще се заявят до 6-ти, се обръщам с пожелание за съдържателна и красива кампания. На социалистите – за пръв път имаме право, всеки социалист, да гласува пряко за председател на партията. Нека покажем, че сме зрели за този най-демократичен начин на избор, да покажем висока активност, чист избор и свободно мнение при избора на председател на БСП", коментира Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5499 |03.08.2020 Старозагорският кмет влезе в преговори с протестиращите заради блокадата . 11| 5025 |01.08.2020 Нинова: Този парламент е изчерпан . 16| 5411 |28.07.2020 Официално - МС одобри удължаването на извънредната епидемична обстановка у нас . 75| 9815 |27.07.2020 Борисов: Съжалявам, че политическата класа не си дава сметка в какви месеци ще навлезе България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads