Реклама / Ads
9| 8429 |13.05.2020 НОВИНИ

Нови рокади в Нова телевизия. Съкратиха още трима от екипа

.
Дойде поредната порция съкращения на журналисти от “Нова телевизия”. Управата на медията използва като претекст извънредното положение, за постави в режим на изчакване Мирослава Иванова и Галя Щърбева. Те обаче вече влизат в графа “безработни”.
 

Новината потвърди самата Иванова пред “Свободна Европа”.

 

Същото се е случило и с репортера в същата рубрика Галя Щърбева.

 

За новите рокади стана ясно още в средата на април. Ръководството на “Нова телевизия” реши да отстрани Иванова, Щърбева и още един от репортерите в предаването “Събуди се”.

 

Продуцентът на съботния блок Станимира Иванова също спира да изпълнява задълженията си. Свален от екран е и репортерът Живко Константинов. Шефовете обяснили действията си с кризата след въвеждането на извънредното положение. Според управителя на Нова телевизия Ива Стоянова обаче изброените журналисти не са уволнени, а са само "в престой", тъй като новите правила, гласувани за времето на извънредното положение, позволяват това. "Не са съкратени. Трудовият кодекс ни дава възможност да ги сложим в престой за 15 дни. Ще видим какви опции ще имаме по-нататък след кризата", мотивира се тогава Стоянова.

 

След въвеждането на извънредното положение в Кодекса на труда бе въведен член, който дава възможност служители да бъдат “поставени в 15 дневен престой”, след което работодателят може да прецени дали да ги съкрати. Срокът на “престоя”, регламентиран в трудовия кодекс, е изтекъл в началото на седмицата. Веднага след това телевизията е съкратила журналистите си.

 

Напоследък чести са рокадите в “Нова телевизия”. Освобождаване на журналисти има, след като братя Домусчиеви придобиха медията. Бяха назначени редица лица, свързани с Канал 3. Сред тях са директорката на новините Миляна Велева, която пое същия ресор, и журналистът Васил Иванов. През 2017 г. Иванов напусна Нова с твърдения, че е бил цензуриран.

 

През 2019 г. от Нова телевизия бяха освободени редица популярни имена като журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Бяха отстранени и Виктория Бехар и покойната Силва Зурлева. Преди това телевизията се освободи от шефката на новините Дарина Сарелска и водещата на сутрешния блок Анна Цолова. Свалено бе и предаването на покойния вече журналист Милен Цветков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5552 |13.05.2020 Става ясно кой ще е новият собственик на ”Левски” . 13| 7606 |12.05.2020 Нинова към Кирилов: Знаете ли, г-н министър, че лихвата на кредите стига 10-12% ?! . 49| 22663 |12.05.2020 Мирише на оставка - Горановите номера писнаха на Борисов . 3| 5339 |12.05.2020 Още 19 случая на COVID-19 и две нови жертви на инфекцията у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads