Реклама / Ads
12| 3497 |24.04.2023 НОВИНИ

Ново 20: Номинацията на ГЕРБ за премиер зависи от лидерската среща

.
Деница Сачева
Номинацията на ГЕРБ за премиер сега зависела от лидерската среща с “Продължаваме Промяната” - “Демократична България”. Това заяви пред Българското национално радио Деница Сачева от редиците на Бойко Борисов. Така формацията за пореден път сменя мнението си - само до преди два дни от ГЕРБ обясняваха, че са готови да предложат и експертен кабинет, и кабинет на малцинството.
 

В събота стана ясно, че ГЕРБ са готови да предложат и двата варианта, а изборът ще зависи от това на каква подкрепа ще разчитат от ПП-ДБ. Не е стоял въпросът обаче за персоналния състав.

 

"С ПП и ДБ имаме различни виждания - особено по отношение на публичните финанси, например. Ние искаме ясни отговори - какви са намеренията им, защото говоренето им е фокусирано само върху излъчването на послания, че не биха направили нищо с ГЕРБ в първия мандат, но от друга страна изглежда, че всичко, което биха могли да направят с втория мандат, могат да го направят само с ГЕРБ", каза Сачева. 

 

Реториката на ГЕРБ в последните дни обаче е консистентна - партията упорито настоява ПП-ДБ да се помолят публично на Борисов и верните му депутати за подкрепа. В същото време към наратива се прибавят и твърденията за “липсата на логика” вторият да иска подкрепа от първия, но без да е готов да даде такава. В същото време обаче настояват като национално отговорни партии да има правителство.

 

"Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата, да не говорим за политики, да не каним никого на среща и да изпълняваме ултиматума на втория. В демокрацията има правила и принципи, трябва да бъдат спазвани. За пети път поред хората определиха кой да бъде първи, втори, ясно казаха, че не биха дали доверието си само на една партия", посочи Сачева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2623 |24.04.2023 Лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ - вероятно утре . 15| 3102 |24.04.2023 Сутрешен праймтайм: ГЕРБ налазиха телевизиите, за да кажат - или кабинет с наш мандат, или избори . 3| 3041 |24.04.2023 Радев връчва първия мандат на ГЕРБ тази седмица . 18| 6407 |23.04.2023 Кирил Петков за преговорите за кабинет: Не бих дал празен чек на никого, но без министри на ГЕРБ в мандата ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads