Реклама / Ads
0| 5976 |01.01.2011 НОВИНИ

Новогодишната нощ без жертви по пътищата

.
Върбишки проход
През изминалото денонощие на територията на страната са станали 11 тежки катастрофи, при които са ранени 13 души, от които 1 е с опасност за живота, съобщиха от Изпълнителна агенция "Пътища" и центъра за информация при направление "Пътна полиция".
 

В района на София са станали 86 леки и 2 тежки катастрофи с двама ранени,

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в страната са сухи, на места заснежени и мокри, а по високите места са частично заледени. Автомагистралите Тракия, Хемус и Марица са сухи.

На места поради мъгла е намалена видимостта: до 100м. в района на Сливен и Лом; до 150м. в района на Костинброд и Яна.

Въведени са следните ограничения за движение на МПС: Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Батак-Доспат и през проходите Троян - Кърнаре и Вратник; затворени са проходите Златица - Етрополе, Твърдица - Елена, Дюлински и Троян Кърнаре, които са затворени за товарни автомобили; Върбишки проход - затворен за зимния период; забранено е преминаването на автомобили с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча-Копривщица, поради пропаднал пътен участък в следствие на дъждовете; забранено е преминаването на автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Петрохан, Вратник, по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, Димово - Костичовци - Дреновец - Брусарци, -Монтана, Костенец - Самоков, София - Самоков между км 39 и 86 и по пътя Бургас - Слънчев бряг с обход през Бургас - Каблешково и Тънково.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, гл.път II-55 В.Търново-Ст.Загора, прохода "Хаинбоаз", област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир, Белица-Загражден, в района на Мечи дол и района на Козница.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5404 |31.12.2010 Софийският траспорт в новогодишната нощ . 1| 6057 |29.11.2010 Всички жертви на „Наглите” се събраха в съда . 1| 5547 |08.11.2010 Кризата „удари” жертвите по пътя . 2| 5763 |23.10.2010 Жена бере душа в Пирогов, 30 ранени по пътищата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads