Реклама / Ads
43| 6474 |16.05.2011 НОВИНИ

Новото отроче на BG политиката - ГАД

.
Мая Манолова
Според депутатка от “Коалиция за България” Мая Манолова се е родила нова коалиция – ГАД. Тя е категорична, че фамозната тройна сила е абревиатура от ГЕРБ, „Атака“ и ДПС.Трите партии ще работят заедно на предстоящите избори, прогнозира Манолова, която признава, че никога не е очаквала, че “Атака” и ДПС могат да са партньори.
 

“За спечелването на следващите избори явно е възможно всичко”, е нейният извод.Тя намира за странно как формациите гласуват синхрон, при все че Бойко Борисов бе обявил, че няма да се коалира с ДПС.

“Примерите са свързани с условията за продажба на „Булгартабак“ и изборите на секретар на ЦИК, и членове на Комисия за конфликт на интереси. ГЕРБ прие условието на ДПС, при продажбата да се премахне изискването за най-висока цена, като се замени с условието да бъде изкупуван тютюна на производителите”, посочи Манолова.

Като политически определи уволненията на кметските наместници на пет села от община Кюстендил – Преколница, Радловци, Мазарачево, Бобешино и Горановци

„Това е недопустима политическа разправа от страна на кмета с кметски наместници, свързани с БСП. Става дума за хора с дългогодишен опит, които познават и са ангажирани с проблемите на хората. Няма мотиви, действията му са в резултат на гласуването на съветниците на БСП срещу разпоредителните сделки с общинско имущество и предложението ни за мораториум, 6 месеца преди края на мандата“, категорична бе депутатката. Тя обвини и депутатите от ГЕРБ, които с промените в Изборния кодекс дадоха възможност на кметовете и за в бъдеще да правят подобни промени.

„Хората от малките населени места бяха лишени от правото сами да изберат своя кмет, независимо от коя политическа сила би бил той“, коментира Манолова. Депутатът нарече парламентарната група на ГЕРБ „двойкаджии“ заради решенията на Конституционния съд, който отмени част от текстовете в Изборния кодекс.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 8997 |01.05.2011 Св. Петрова: Алтернатива на помиярщината в политиката са честните българи . 41| 5902 |16.04.2011 К. Тренчев: В политиката попадат хора, които искат, а не могат . 8| 4600 |16.04.2011 М. Плугчиева: Да не прилагаме пещерния подход в политиката . 3| 5660 |01.04.2011 Л. Павлов кандърдисвал Хр. Грозев да влиза в политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads