Реклама / Ads
60| 9024 |01.05.2011 НОВИНИ

Св. Петрова: Алтернатива на помиярщината в политиката са честните българи

.
Светла Петрова
Най-зловещите герои на прехода управляват и манипулират българското общество вече повече от 20 години. Медиите и държавата се управляват чрез рекет.
 

Не е точно, че носталгично се сбогувам с бТВ. Това решение отдавна зрее у мене, успях да го взема. Тази търговска медия успя да съхрани моето предаване. От Сеизмограф в бТВ влязоха и доста пари, През последната година нещата драматично се промениха, каза журналистката Светла Петрова в предаването Неделя 150 по БНР.

Ето нейния гневен монолог:

БТВ е подложена на един нечовешки натиск, както и повечето медии в страната. Има малка група медии, които успяват да останат медии, които изпълняват мисията си. Другите са просто слугинаж на управляващите. Те предават българското общество, такива грозни, гнусни поръчки за злепоставяне на журналисти, които са дръзнали да критикуват властта, не съм виждала.

На мениджърите на бТВ никак не им лесно, най-невинно беше да ми сменят началния час на предаването. Начинът, по който бях уведомена, ми говори за политически натиск. Това за мен е неприемливо. Преди няколко месеца от Б. Борисов по бТВ бяхме споменати поименно – Слави, аз и Мира Баджева. Ние сме го критикували, а нали виждате какво се получи , след като той ни съобщи поименно!

Години наред имах изключителна свобода за работа, но сега стана трудно да се работи, започнахме да правим баланси. Не искам да работя по този начин и избрах свободата.

Медиите и държавата се управляват чрез рекет. При частните медиите това става чрез собствениците, за които се търси начин на въздействие. Не мога да направя директна връзка за натиск над Кр. Гергов и това, което се случва в бТВ. Имам усещания, имам логическо мислене. Зная, че са рекетирани и журналисти, и мениджъри. Не очаквам солидарност от никого, хората си пазят хляба в икономическата криза.

В момента България приживява драматичен, критичен момент и е важно как ще се държат медиите в тази ситуация. Всеки честен и подготвен българин е алтернатива на помиярщината в българската политика, алтернатива са на ГЕРБ. Най-зловещите герои на прехода управляват и манипулират българското общество вече повече от 20 години. България трябва да престане да се управлява по този начин. Иван Сунгарски, Ат. Семов, Н. Робева, Св. Томов и много други са честни хора, които трябва да управляват, за да се спаси България.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5074 |29.03.2011 БСП: Ние сме алтернативата на ГЕРБ . 35| 12937 |26.03.2011 С. Станишев: Работим за предсрочни избори – те са алтернатива . 20| 5524 |14.09.2010 Б. Борисов: Първанов не е президент, а алтернатива на ГЕРБ . 15| 5367 |09.09.2010 МБМД: ГЕРБ няма алтернатива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads