Реклама / Ads
35| 12928 |26.03.2011 НОВИНИ

С. Станишев: Работим за предсрочни избори – те са алтернатива

.
Сергей Станише
Необходим е политически протест, защото синдикалните протести просто не водят до решаване на проблемите. Абсурд е в една демократична държава да се казва, че няма алтернатива – изборите са алтернатива. И ние имаме грехове, затова хората ни наказаха на изборите.
 

На националния протест имаше близо 20 хиляди души, някои автобуси бяха спирани на входовете на София, митингът набъбваше по време на самия протест. Това е най-големият протестен митинг и искам да благодаря на хората за това, каза лидерът на БСП Сергей Станишев в Сеизмограф по БТВ.

Необходим е политически протест, защото синдикалните протести просто не водят до решаване на проблемите. Правителството не показа способност за управление, нито за решаване на проблемите, обяви Станишев. Те казаха, че ще вдигнат вдовишките пенсии, но не го направиха; показаха, че не могат да се справят с безработицата, не подпомагат майките. Сега държавата трябва да събира по-добре данъците, препоръча той.

Най-важна е подкрепата на хората, а тя не се печели лесно. И ние имаме грехове, затова хората ни наказаха на изборите. Аз също минах през своя катарзис. България може да се възроди – трябва да се спре войната срещу малкия и среден бизнес, препоръча лидерът на БСП.

Нека Борисов да си мисли, че днес на площада са били всичките ни симпатизанти. Знаем колко трудно се вдигат пенсии и заплати, но трябва да се определят приоритетите в държавата, обясни Станишев. Борисов може да поправи грешката си, че е съставил правителство, отиваме на избори и там хората ще кажат думата си, препоръча той.

Абсурд е в една демократична държава да се казва, че няма алтернатива – изборите са алтернатива. Докато ГЕРБ има мнозинство в този парламент няма как да има друго управление. Да, ние работим за предсрочни избори, този митинг е само началото на редица от протести в цялата страна, заяви лидерът на БСП.

Всеки, който не е съгласен с ГЕРБ бива изхвърлен от системата, каза Станишев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5274 |25.03.2011 РЗС: ГЕРБ са заложили тежки капани, провалят изборите! . 49| 7407 |20.03.2011 М. Радева: Плевнелиев би спечелил всякакви избори . 51| 5423 |20.03.2011 Цв. Цветанов: Синята коалиция и БСП играят в един и същ отбор за изборите . 96| 6174 |17.03.2011 Станишев: Да не превърнем България в жертва заради Фукушима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads