Реклама / Ads
8| 4614 |16.04.2011 НОВИНИ

М. Плугчиева: Да не прилагаме пещерния подход в политиката

.
М. Плугчиева
Технически сме готови за Шенген, но предстои и политическото решение. Важно е да покажем какво сме постигнали, да докажем нашата готовност. Ние като страна трябва да се стараем да звучим сериозно навън.
 

Темата Шенген е една от консенсусните у нас, на нея трябва да се гледа надпартийно. Става дума за национални приоритети, случаят с Шенген е такъв. Още с влизането ни в ЕС предишното правителство започна работа по присъединяването ни към шенгенското пространство, каза М. Плугчиева в предаването Седмицата по Дарик.

В Брюксел беше потвърдено, че технически сме готови за това, но предстои и политическото решение. Важно е да покажем какво сме постигнали, да докажем нашата готовност. България като държава е изпълнила ангажиментите по техническата готовност за Шенген, категорично обяви тя.

Според Плугчиева е важно какви сигнали излъчваме към нашите партньори. Има два момента – какви политически сигнали излъчваме навън (скандали, проверки, подслушвания), всичко това има значениеи непрекъснатото деление, лошата икономическа и социална обстановка, които също дават лош знак. В Германия, Франция, Холавдия също има вътрешна обстановка, която играе своята роля, обобщи Плугчиева.

Ние като страна трябва да се стараем да звучим сериозно навън, призова тя. Не трябва да прилагаме пещерния подход в политиката, ГЕРБ не желаят да се учат, за да бъдат в интерес на страната. У нас се работи само за ГЕРБ, или против ГЕРБ – такова разделение на обществото не е конструктивно, заяви Плугчиева.

Тези избори ще бъдат изключително важни за България, те ще покажат доколко сме готови да се справим с кризата, поясни Плугчиева и обясни, че знае, че е номинирана от някои хора за кандидат-президент. Левицата може да предложи няколко имена, каза тя.

Най-голямата грешка е, че след като влязохме в ЕС решихме, че ще си правим нашата си политика. След това трябваше да се формулират ясни приоритети за развитието на страната от тройната коалиция, а това не стана и това беше грешка, обясни М. Плугчиева.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4564 |25.08.2009 М. Плугчиева: Спрете националния мазохизъм . 14| 5005 |09.12.2008 М. Плугчиева: Няма война с Брюксел . 11| 4625 |11.11.2008 М. Плугчиева: Очакваме скоро замразените пари от ЕС . 4| 5018 |08.08.2008 М. Плугчиева: ФАР, ИСПА и САПАРД са с критични пунктове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads