Реклама / Ads
4| 5170 |24.06.2021 НОВИНИ

Предизборен натиск в Смолян: Не гласуваш за определена политическа сила - няма дърва за огрев

.
Стефан Сабрутев Източник: стопкадър, Нова телевизия
Ежедневно при нас постъпват сигнали от различни краища на областта за купуване на гласове, за натиск и за използване на служебно положение на различни държавни служители. Например държавен служител притиска и заплашва свои подчинени или ползватели на услугата, че ако дадена партия не е на власт, те няма да получат дадената услуга. Това разкри по Нова телевизия областният управителна Смолян Стефан Сабрутев.
 

„Знаете, че в Смолят дървата са важен фактор за отопление за зимата, особено в малките населени места. Хората обаче получават информация, че ако дадена политическа сила не е на власт, те повече няма да получават дърва. Общественото мнение се манипулира и хората са притискани по този начин”, обясни той.

 

„Това не е купуване на гласове, но живеещите в едно малко населено място се притесняват и ги е страх. Това не се случва за първи път от тези избори. То се случва по принцип през последните години на всички избори”, категоричен бе Сабрутев.

 

По думите му случващото се доказва трудно, защото хората не искат да говорят и ги е страх, но въпреки това подават сигнали.

 

„Извършва се проверка по тях и когато дойде време се уведомяват и органите на реда”, отбеляза областният управител.

 

„Ако направите проверка ще видите, че има общини в нашия край, които са се превърнали в едно феодално владение на определени хора“, добави Сабрутев.

 

Припомняме, че вчера вътрешният министър Бойко Рашков съобщи за предизборен натиск върху граждани за кого да гласуват. Схемите бяха изнесени след среща на Министерския съвет с областните управители на Бургас и Смолян. От кого или кои партии идва натискът обаче не стана ясно, защото тече проверка на полицията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3244 |21.06.2021 Първан Симеонов: Предизборен диалог няма. Всеки политик говори на собствения си балон . 2| 3147 |09.06.2021 Фрог алармира за натиск в Агенцията по вписванията още през 2019 г. Никой не реагира! . 4| 4155 |09.06.2021 Проверяват се шефове на Агенцията по вписванията за натиск върху служители . 10| 3995 |08.06.2021 Политолози спорят за оттеглянето на Трифонов – предизборен ход или логично поведение?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads