Реклама / Ads
2| 7330 |20.10.2008 НОВИНИ

Обръч от обвинения към варненски бос

.
Общинарят от ДПС и президент на футболен клуб "Спартак" Иван Славков - от болницата за 72 часа в ареста във връзка с трафик на хора, склоняване към проституция, наркотици, пране на пари. Не вадят доказателства, акцентира адвокатът.
 



Варненският общински съветник от ДПС и президент на местния футболен клуб "Спартак" Иван Славков е арестуван за 72 часа по обвинения в широк диапазон престъпления - от трафик на хора и склоняване към проституция през наркотици до пране на пари. По заповед от окръжната прокуратура Славков беше преместен под стража от местната болница зад решетките.
spartak-vn-boss-ivan-slavkov-arrest.jpeg
Адвокатът му Бранимир Балачев коментира, че е повдигнато обвинение за "организирана престъпна група, наркотици, проституция без представено нито едно доказателство" и въпреки първоначална съдебно-медицинската експертиза, според която Славков трябва да остане на лечение заради влошено здраве.
Балачев оспорва представена при ареста експертна справка по указание на Районен център по здравеопазване, подписана от проф. Темелков, според която болният можел и в ареста да бъде поставен на системи. Заедно с това защитата иска отвод на Варненската окръжна прокуратура заради предубеденост към обвиняемия и защото заместник-окръжният прокурор Стефка Якимова се падала братовчедка на обвиняемия. Тя контрира, че така се процедира при наличие на роднинска връзка до четвърта степен, а тази била от шеста, самата тя дори не познавала Иван Славков.
Сагата с варненския бос се точи повече от година, като в този срок събираха доказателства срещу него и чрез внезапни полицейски акции на футболния стадион и клубните офиси. При такава миналата година на паркинга беше открита торба с огнестрелни оръжия, а точно преди последната акция на 19 септември т.г. Славков замина за Турция. Негови приближени обясниха, че там претърпял операция на жлъчката. След завръщането във Варна той постъпи в местната болница "Св. Анна" и беше открит там от полицията на 16 октомври, а адвокатът изтъкна доброволно завръщане с желание за съдействие на разследването. Оказва се, че на общинския съветник са били изпратени две призовки за разпит, втората от 15 октомври, а при неявяване след две лицето се обявява за общодържавно издирване.
spartak-varna-boss-ivan-slavkov-arrest.jpeg
След днешния арест Балачев изрази недоумение от действията на прокуратурата - имала 4-5 дни възможност да разпита Славков в болницата, вместо да предприема тази акция. Обвиняемият декларирал, че е невинен, а подробни обяснения ще даде, когато бъдат представени обвинения, доказателства и евентуално искане за постоянна мярка задържане под стража. Според информации от Варна обвиненията са подкрепени от бившия съдружник на Иван Славков - Веселин Жеков, а досъдебните производства срещу общинските съветници Веселин и Христо Данови са обединени в едно с това срещу Славков.

Снимки: БГНЕС/интернет

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5751 |17.10.2008 Патологът на Белнейски и Чората - мъртъв . 28| 6270 |17.10.2008 Румен Петков предрече на ГЕРБ, че нямало да стигнат до властта . 2| 5888 |17.10.2008 Галеви: Алексей Петров ни препоръча Румен Петков . 1| 4830 |17.10.2008 Ген. В. Танов: Акцията срещу Галеви - формална, имитира дейност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads