Имотът, който Столична община готви за продажба, се намира на ул.”Петко Каравелов” 1А и е на обща стойност 865 400 лв.  Предложението на „Коалиция Сердика“ теренът да бъде запазен като част от Южния парк подкрепиха в зала 7 общински съветници като 10 се обявиха „против“ и 24 „въздържали се“. Така Столичният общински съвет де факто разреши продажбата на парковия терен на частен собственик.
 

Общият устройствен план на София предвижда този терен да бъде неизменна част от Южния парк и ние искаме да го запазим като такъв. Столична община трябва да изкупи терена съгласно чл. 62, ал.5 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), за да бъде изпълнен Общият устройствен план. 

Вместо това Общината ще продаде собствеността си на частен собственик. По старата схема на незаконно изградения ресторант в парка “Славейковото място” ще се направи и тук “реконструкция” на имота и така този терен никога повече няма да се върне като парк. Настояваме застрояването на парковете в София да бъде незабавно прекратено“,  заяви общинският съветник от ПП „Нормална държава“ Войслав Тодоров.