Реклама / Ads

 

5| 2484 |08.08.2021 НОВИНИ

Общинските болници в София са в готовност да приемат COVID пациенти

.
Източник: БГНЕС
Общинските болници в София са в готовност да приемат пациенти при нарастване на броя на заболелите от COVID-19. Това увери зам.- кметът по здравеопазване и финанси Дончо Барбалов.

„Проведох среща с многопрофилните общински болници, с двете АГ болници, обсъдихме създаването на организация, за да може при нарастване на броя на заболелите да реагираме максимално адекватно. Това означава да имаме необходимия медицински персонал, за тази цел колкото се може повече хора сега да вземат отпуска, да си починат, за да са пълни с енергия за есента. За закупуване на предпазни средства, на лекарства, изобщо цялата организация, която досега сме правили вече два или три пъти. Да имаме готовност есента, ако се наложи, да реагираме бързо и адекватно“, обясни той пред Българското национално радио.

 

„Бързи антигени тестове за COVID-19 се правят от вчера и в 12-та поликлиника в столичния район „Люлин“. На желаещите ще бъде издаден сертификат на български и английски език“, информира още Барбалов.

 

„Сметната палата завери без резерви и даде най-високата оценка за Отчета за касовото изпълнение на бюджета на Столична община за 2020 г. Според одиторите, консолидираният годишен отчет дава вярна и честна представа за финансовото състояние на Столична община за миналата година. Не са установени случаи на несъобразяване със законовите и нормативни разпоредби, както и недостатъци във вътрешния контрол, пише в мнението на Сметната палата. Документът е внесен в Министерството на финансите и в Столичния общински съвет“, заяви още той:

 

„2020 г. беше сложна година от гледна точка на бюджет. За първи път от последните над 10 години се наложи актуализация на бюджета по време на изпълнението му - две актуализации. В крайна сметка 92 процента от приходите, които планирахме след актуализацията, бяха реализирани, което е добър резултат. Трябва да благодарим софиянци, че дори в най-тежките дни на карантина, на локдаун те заплащаха своите данъци към общината. Немалко бяха и отстъпките, които Столична община даде за бизнеса, по наша оценка около 5 милиона лева на практика са приходите, които общината остави в бизнеса, за да може в тези трудни за тях времена да се справят“.

 

След лятната ваканция отчетът за касовото изпълнение на бюджета на София за 2020 година ще влезе за разглеждане в комисиите на Столичния общински съвет, който ще реши дали да бъде приет.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 7| 3118 |08.08.2021 Опашка от желаещи да се ваксинират се изви в София . 1| 2619 |04.08.2021 Борис Бонев: Една от най-знаковите за София сгради ще бъде превърната в безличен супермаркет . 0| 2409 |04.08.2021 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части от София . 1| 8012 |03.08.2021 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части от София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ