Реклама / Ads
0| 2152 |26.09.2024 НОВИНИ

Обвиниха кмета на Ню Йорк във федерални криминални престъпления

.
Източник: БГНЕС
Кметът демократ на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен във федерални криминални престъпления след множество разследвания за предполагаема корупция.
 

Точните обвинения в запечатания обвинителен акт все още не са ясни, съобщава в. "Ню Йорк Таймс", който допълва, че Адамс е първият действащ кмет на мегаполиса, срещу когото са повдигнати такива обвинения

Срещу бившия полицай от Демократическата партия се водят най-малко четири федерални разследвания, включително три, ръководени от окръжния съд на САЩ в Манхатън, които разследват хора от орбитата на кмета и високопоставени служители в неговата администрация, посочва БГНЕС.

 

Адамс, който се бори за преизбиране през 2025 г., се представя за обикновен бизнесмен по време на разследванията.

 

По-рано през деня представителката на Камарата на представителите на САЩ Александрия Окасио-Кортес призова 64-годишния кмет да подаде оставка "за доброто на града" - за първи път национална фигура публично го призовава да се оттегли от управлението на най-големия град в САЩ.

 
Обвинението идва в една вече мрачна седмица за Адамс, чийто екип беше разтърсен от оставките на комисаря по здравеопазването Ашвин Васан и канцлера по образованието Дейвид Банкс, близък приятел на кмета. Отделът на Банкс управлява градската система за обществено образование, в която се обучават един милион ученици.







Напускането на Васан и Банкс влиза в края на 2024 г. Последваха незабавните оставки на началника на полицията Едуард Кабан - който напусна само година след като пое управлението на градската полиция и нейните 36 000 униформени служители, и на главния юридически съветник на Адамс - Лиза Зорнберг.

Кабан, се оттегли, тъй като федералните се бяха насочили към охранителния бизнес на неговия брат близнак.

 

Разкритията от проверките осветлиха лични и бизнес връзки сред най-близкото обкръжение на кмета, повдигайки въпроса за потенциални конфликти на интереси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2212 |26.09.2024 Национален статистически ивститут: 15% увеличение на цените на жилищата у нас за последната 1 година . 12| 2327 |26.09.2024 Тръмп: Украйна е заличена, даваме милиарди на човек, който отказва да сключи споразумение . 1| 2165 |26.09.2024 Влак предизвика транспортен хаос в Пловдив, наложи се полицията да помага . 3| 2668 |26.09.2024 Без дебати: Парламентът отхвърли всички законопроекти за промяна на Закона за закрила на детето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads