Реклама / Ads
40| 51234 |15.11.2021 ГЛАСЪТ

Ода на радостта удари тежко Батальонът се строява. И рапа със заслуга

.
Борисов в ”усмихнатото менгеме”... Източник: Novini.bg
Вече е факт: Борисов и властта му а ла Батальонът се строява, отива в историята. Крепостта, отбранявана яростно от армията на „калинките“, институции, прокуратура и олигархични отряди падна от гвардията на Ода на радостта от Девета симфония на Бетовен…
 

Всичко, което се случва е за добро. Понякога ни се струва, че сме в задънена улица, не се получава, удряме се в стена. Оказва се, че не е тупик, а остър завой, не е края на живота, а начало на нов.

 

Нека не се страхуваме от промяната. Понякога е полезна. Понякога – необходима. Този път и приятна.

 

Дойде краят на ерата „Борисов“ не само под напора на гражданското недоволство и съпротива, но и по чисто логични причини. Една от тях е смяната на поколенията в политиката. Отдавна бе ред на младите да заявят своите идеи за просперитет на държавата и те го направиха. Съпротивата на статуквото бе жестока, но обречена.

 

Едно от обвиненията срещу „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев бе, че са усмихнати и наивни. Прекрасно и за предпочитане пред сърдити, мразещи и много крадливи.

 

Борисов си тръгва. Той е бесен, виновни са му всички извън ГЕРБ, сърдит е и готов за реванш. В плановете му влизат саботиране на промените, опазване на Иван Гешев и Сотир Цацаров – последните крепости на мафиотския управленски модел. Ще е трудна битка, но те вече са част от миналото.

 

И не е само това. Музикантът Христо Петров (Ицо Хазарта) нанесе нокаутиращ удар на Борисов в 25-и МИР в София, където доскоро лидерът на ГРЕБ се чувстваше абониран за първото място.

 

На този фон второто място на изборите на ГЕРБ е все едно Етиопия да спечели сребро на световното по хокей на лед… Скоро дори присъствието на Борисов в политиката ще е нелепо. Това ще рефлектира в партията му и стройната структура, за която се твърди, че представлява ГЕРБ ще се окаже мит. Сривът е очакван и желан, защото досегашните управляващи бяха обединявани от зависимости, съучастие в корупция и криминални деяния, злоупотреба с властта и репресии спрямо несъгласните с диктаторския режим.

 

Процесът е необратим. Това не означава лесен. Задкулисието чрез Борисов срина България до дъното на Европа, превърнаха я в държава трета категория в ЕС. Наистина е крайно време това да се промени. Българският народ не заслужава подобно унижение и несправедливост. Бъдещето е в тежки реформи и път напред. Резултатите ще се усетят съвсем скоро.

 

Чао, политическа турбо чалга!

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 54631 |28.07.2021 Борисов уредил мигрантски натиск с Ердоган, за да удари Радев и Рашков . 40| 38750 |27.01.2021 Мата Хари удари отново! Този път по гордостта на Борисов - метрото . 39| 28892 |07.01.2021 Не Радев, а Борисов е бил ортак с Черепа. После с Шиши и Гешев го удариха . 24| 18568 |25.09.2020 Смъртоносният синдром ”болен лидер” при китовете, удари ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads