Реклама / Ads
11| 6919 |21.09.2013 НОВИНИ

Огнян Донев не бил стоковед, за да знае цените на лекарствата

.
Огнян Донев
Донев и Плевнелиев никога не се били виждали на четири очи. Срещата им била по време на церемония в присъствието на австрийци, облечени като служители на Австрийския червен кръст.
 

Огнян Донев шофира колата си сам и се движи без охрана, поне в съботните дни, когато движението е по-слабо, разкри самият той по НТВ.

От професионална гледна точка беше ясно, че Симеон Дянков осъществява политика, която не се харесва на голяма част от българите. Политиката икономически е полезна, но не буди симпатии у гласоподавателите, затова предположих, че той ще бъде отстранен преждевременно, каза Донев. Това той обясни по повод чатовете си в скайп с бившата главна редакторка на "Труд“ Светлана Джамджиева, в които обсъждал президента Росен Плевнелиев, оставката на Симеон Дянков и въобще политиката в държавата. 

"Езиковият стил и начинът на изказ там е моят. Ако съм казал за Дянков и оставката, съм го мислел със сигурност.

Донев се срещнал в Априлци с президента Плевнелиев по време на церемония там от страна на Австрийския червен кръст. Никога не сме имали среща на четири очи, подчерта Донев. Двамата обсъждали това, че инвестициите не трябва да се ограничават, както и това, че в бизнеса не трябва да има бариери. За бизнесклимата е важна рамката, която да способства за правенето на бизнес, инвеститорите трябва да се чувстват комфортно и да има предсказуемост.

По темата за цените на едни и същи лекарства у нас и в чужбина Донев не конкретизира. той се съсредоточи върху конкретно лекарство, което правили опит да се пласира в Сърбия. Според него обаче разликата в цените била извадена от контекста. Не отговаряте убедително, каза Диков. Донев обеща писмена справка от отдела си. Не съм стоковед в момента, обясни той. Нормално е човек в момент като онзи, в който ме обвиняваха, да наема адвокати, каза Донев.

Дела срещу мен не е имало; всички органи са в правото си да осъществяват проверки, каза той, но обясни, че в началото изживял шок, защото цял живот се борел със сивата икономика.

Никой не ми е извивал ръце, за да продам вестниците. Те се оказаха неудачна инвестиция, осведоми Донев и отрече да са му подмятали, че ги е продал, за да си осигури спокойствие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5539 |28.08.2013 Огнян Минчев: България трябва да бъде умерена относно Сирия . 100| 8781 |06.08.2013 Огнян Минчев: Няма по-арогантно управление от това на БСП! . 52| 6503 |01.07.2013 Подкрепящ правителството: Задкулисието е служебен кабинет начело с Огнян Донев . 76| 7947 |25.06.2013 Данев срещу Донев: Тарикати, получавахте всички обществени поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads