Реклама / Ads
5| 6326 |05.08.2010 НОВИНИ

Октоподът остава в басейна "Спартак" до септември заради гаф на общината

.
Софийска община и МВР помолиха изгонените стопани на комплекс "Спартак", свързани с мозъка на октопода - Алексей Петров, да го поддържат до септември заради ваканцията на общинските съветници. Заканите на Цветанов да отнеме на 2-ри август басейна от Трактора не се сбъднаха заради несъгласуване с кмета Фандъкова.
 

На 2 август изтече срока, в който фирмите, помещаващи се в Спортен комплекс Спартак трябваше да освободят имота, но вече трети ден нито от МВР, нито от Столичната община са поискали да влязат във владение на имота. За да не бъдат затворени басейните, се наложи заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и кметът на София Йорданка Фандъков да помолят изгонените фирми, да продължат да работят. Това каза в интервю за БНТ председателят на спортен клуб Левски Стоян Хранов.

Досега менажирането на спортния комплекс, се осъществяваше от фирма “Спарта”, чийто шеф е мозъкът на октопода Алексей Петров, по силата на сключен договор със спортен клуб “Левски”, но след 2 август тя също трябваше да напусне басейна. Оказа се обаче, че няма кой да поеме управлението на базата. "Ние можеше на 2 август да извикаме нотариус, който да сложи лепенки на басейна и по този начин да фалира съоръжението. Ние сме тук още, тъй като никой не се яви, за да предадеме басейна и второ, ние си даваме сметка какви ще бъдат реалните последици от спирането му", каза още Хранов.

Така след като вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че ако на 2 август фирмите не са напуснали обекта, ще бъдат извадени принудително, сега неговият заместник Веселин Вучков се наложи да помоли тези, които гонят - да останат. "Бях помолен и от г-жа Фандъкова, и от г-н Вучков ми се обади, за да ми каже така, както сте управлявали 35 години - ще продължите. Без да ми се каже откъде средства аз не мога да поема отговорност.", допълни председателят на спортен клуб "Левски".

От пресцентъра на столичната община заявиха, че след като правителството вчера им прехвърли управлението на комплекса, трябва да се изчака рашението на Общинския съвет. Той обаче ще заседава чак през септември. По думите на Хранов, през август няма как да бъде изплатена издръжката на басейна. "На министър Цветанов не му е докладвано точно как се издържа този басейн. На Спартак и днес продължават да чакат новия собственик да дойде и да си приеме обекта.", допълни Хранов.

Междувременно се спука медиен балон, според който е учреден инициативен комитет, който ще работи за учредяване на гражданско движение в подкрепа на Алексей Петров. Правозащитната организация щяла да работи под мотото: „Истината за Алексей Петров", се казва в съобщение до медиите.

Инициативният комитет се представлявал от доц. Дария Крачунова, Донка Митева и Иванка Славчева, а идеята за новата формация била тяхна.

Забележете, доц. Крачунова била упълномощена от група студенти, на които Трактора, който също е доцент е преподавател. Те изразявали възмущението си от случващото се с него и настоявали да бъде защитен.
Донка Митева е излъчена от над 100 човека, настояващи да дадат показания като свидетели по делото “Октопод”, но им се отказвало.

Сайтът "Афера" обаче пусна следното писма:

ОПРОВЕРЖЕНИЕ

Моля, като лице включено в т.нар. инициативен комитет за учредяване на гражданско движение в подкрепа на Алексей Петров под мотото: „Истината за Алексей Петров” изрично да бъде отбелязано, че аз не участвам в този комитет и никога не съм получавала пълномощия от страна на студенти.

Приветствам създаването на всяка една гражданска организация, която изразява една различна гледна точка и има смелостта да го обяви в публичното пространство.

Доц. Дария Крачунова

05.08.2010 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5548 |15.07.2010 Темида: Трактора остава в ареста . 10| 5171 |14.07.2010 Л. Иванов: Оставам обаче лекарят на премиера . 9| 5157 |09.07.2010 Я. Янев: ДАНС прецака Л. Иванов; защо остава депутат? . 12| 5025 |08.07.2010 Трактора остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads