Реклама / Ads
0| 3138 |22.04.2022 НОВИНИ

Опашки от коли се извиха на границата ни с Гърция и на АМ "Хемус"

.
Трафикът към Гърция се засили още в ранните часове на първия от почивните дни. Към 9 часа на ГКПП ”Кулата” вече има образувани опашки от коли.
 

На пунктовете се изискват тестове и сертификати за ваксина срещу COVID-19. Такива се изискват и за децата над 5-годишна възраст. Ако в един автомобил пътуват хора от различни семейства, то те трябва да бъдат с маски, предаде Нова Нюз.

 

Натоварено е движението и по АМ "Хемус" в района на тунел "Ечемишка".

Наши слушатели съобщават, че задръстването на магистрала "Хемус" между София и Ботевград е не само на магистралата, но и по второстепенния път.

 

По-рано наши слушатели сигнализираха за натоварено движение и по магистрала "Тракия" в посока Бургас. Заради катастрофа движението по пътя Червена вода - Кубрат в района на Червена вода е двупосочно в една лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от Пътната агенция.

 

Цял ден на граничния пункт "Маказа" се образуват опашки от пътуващите към Гърция, предава кореспондентът на БНР в региона. Струпването на автомобили към Гърция е започнало още сутринта. Снимки в социалните мрежи показват чакащи коли в подстъпите на Маказа, като на моменти опашката е била далеч преди последната бензиностанция, което е над 2 километра от границата. Повечето автомобили са с българска и румънска регистрация. Пътуващи споделят, че чакат с часове да достигнат пункта.

 

Твърдят, че до 12.00 часа е работило само едно гише. Според публикации в една от социалните групи, има и много гръцки коли, които влизат у нас само за да заредят евтино гориво, и веднага се връщат обратно.

 

В мрежата вече се дават съвети да се използва пункта край Златоград, въпреки, че това удължава пътуването. Опашки от автомобили към Гърция е имало още вчера следобед, казаха жители на близкото до границата село Кирково.

Подобна ситуация се очаква и в понеделник, когато е последният от четирите почивни дни, но вече в посока България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3523 |15.04.2022 Путин се оказа по-беден и от помощника си. За 2021г. декларирал 10 млн. рубли, два апартамента, две коли и ремарке . 0| 2913 |12.04.2022 Украински туроператори лъжат бежанци и причиняват опашки при Дуранкулак . 0| 18648 |03.04.2022 Й. Николов и Б. Станкушев: Европрокуратурата се опитва да заобиколи Гешев заради отказ от правосъдие . 0| 2943 |30.03.2022 Пиян 28-годишен шофьор помете 8 паркирани коли в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads