Реклама / Ads
0| 3036 |13.06.2024 НОВИНИ

Опасност от градушки и бури, температури до 36°

.
Бури
Преди обяд днес облачността ще е разкъсана, на много места - до предимно слънчево. Около и след обяд отначало в планините и планинските райони, а по-късно и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.
 

Ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. На повече места ще са явленията в Северна България, където има условия за интензивни валежи и градушки, които ще продължат и през нощта срещу петък. Вятърът ще е слаб, в Северозападна България ще се ориентира от северозапад, в останалите райони ще е предимно от североизток.

 

Максималните температури ще са между 27° и 36°, в София - около 29°.

 

По Черноморието облачността ще е разкъсана, преди обяд до предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, в отделни райони, главно по северното крайбрежие ще са значителни по количество, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки.

 

Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-25°, по-ниска на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

 

В планините ще се развива купеста, следобед и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Стара планина. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 - около 16°.

 

В петък на много места ще има валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В отделни райони в Централна и Източна България валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. С умерен вятър от северозапад ще продължи да прониква по-хладен въздух и максималните температури ще са между 23° и 28°.

 

През нощта срещу събота все още в източните райони ще има валежи, но до сутринта ще спрат.

 

През почивните дни и в началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево, с малка вероятност за валежи. Температурите бавно ще се повишават и в понеделник максималните ще са между 28° и 33°.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3158 |13.06.2024 Кои са новите български евродепутати, кои отпаднаха . 6| 3247 |12.06.2024 Проф. Николай Радулов: Успехът на изборите за "Величие" е благодарение основно на социалните мрежи . 5| 3019 |12.06.2024 4-годишно дете се удави в плувен басейн към семеен хотел в Черноморец . 0| 2759 |12.06.2024 Технологичният гигант Apple отново стана най-скъпата компания в света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads