Реклама / Ads
18| 6623 |21.06.2009 НОВИНИ

Опозицията застана зад почтеността, БСП и ДПС - не

.
БСП и ДПС отказаха да приемат принципите на „Споразумението за политическа почтеност и толерантност”. Двете партии не намериха време да подпишат хартата.
 

Днес в 11.30 часа в хотел Радисън София шест политически сили подписаха предложеното им от гражданско движение ДНЕС „Споразумение за политическа почтеност и толерантност”. Представителите на ГЕРБ, НДСВ, ЛИДЕР, АТАКА, РЗС и Синята коалиция положиха своите подписи под Споразумението, с което се ангажират пред гражданското общество в България да водят почтена и толерантна предизборна кампания и публично декларират, че няма да използват в нея порочните практики за купуване на гласове, неясно финансиране, оказване на натиск върху групи избиратели, преливане на гласове и др.

Само БСП и ДПС не намериха възможност и кураж да подпишат Споразумението. Николай Георгиев, член на Координационния съвет на ДНЕС заяви, че от гражданското движение ще изпратят до централите на БСП и ДПС траурен букет и съболезнователна картичка с текст: „Нашите най-искрени съболезнования! Какъвто и резултат да вземете на тези избори, той ще е взет непочтено. Потвърдихте го с отказа да подпишете Споразумение за политическа почтеност и толерантност.
Гражданско движение ДНЕС!”




Представителите на политическите сили, подписали Споразумението, приветстваха инициативата на Движение ДНЕС и изразиха своето задоволство от факта, че гражданското общество в България се събужда и все по-активно влиза в ролята си на коректив на политическите сили.




Споразумението бе подписано от д-р Лъчезар Иванов – ПП „ГЕРБ”, Марина Дикова ПП „НДСВ”, Алина Добрева - ПП „ЛИДЕР”, Огнян Пейчев – ПП „АТАКА”, Надежда Тодоровска – ПП „РЗС” и Найден Зеленогорски – Синята коалиция.

На събитието днес присъства и представител на ОССЕ.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4748 |12.02.2009 Станишев доволен от евродоклада, опозицията направи негативен прочит . 9| 5362 |10.02.2009 Коалицията се събира; опозицията стяга вота . 22| 4871 |12.01.2009 Опозицията: Кабинетът бута страната към зависимост; управляващите: направихме всичко необходимо . 44| 4581 |27.11.2008 Опозицията се отказа от вот на недоверие към правителството на Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads