Реклама / Ads
2| 3956 |31.03.2020 НОВИНИ

В оръжейния завод „Емко“ подозират опит за саботаж

.
Емилиян Гебрев
Вече повече от месец структури на изпълнителната власт бавят издаването на експортни разрешения за пазари на НАТО, въпреки че са изпълнени всички законови изисквания, че е в ход изпълнението на подписани договори и са преминали приемните процедури от купувача.
 

За това алармира в свое писмо ръководството на оръжейния завод „Емко“. То е адресирано до премиера Бойко Борисов,  президента Румен Радев, както и до главния прокурор Иван Гешев, тъй като има съмнения за престъпления.

 

Според "Емко" провалянето на износа на готовата продукция ще нанесе големи щети във времена, "когато се борим за всеки лев, за всеки работник". Това ще са отрази тежко на икономиката на цели градове и особено на Трявна и на Монтана, алармират мениджърите. Те призовават да не се повтарят събитията от 2017 г., когато стотици оръжейници излязоха на протести.

 

"Фактите за продължаващия саботаж на износа на готова продукция на нашите заводи бодат очите. За предприятията от групата "Емко" очевидно се повтаря сценарият от лятото на 2017 г., когато незаконните действия на представители на властта на най-високо ниво доведоха до масови протести на нашите работници, до огромни материални загуби за българската държава и до компрометиране на позициите на българската отбранителна индустрия на традиционни пазари", пише в писмото.

 

Оттам допълват още: "Дали това е резултат от външен натиск, който пред последните години се усещаше особено силно, дали е резултат от лични и групови интереси в България, или съчетание на двете оставяме на преценката на органите на властта, които трябва да се грижат за опазването на предприятията от стратегическия списък, както и за прилагането на законите на България", пишат шефовете на "Емко".

 

Припомняме ви, че собственик на „Емко“ е бизнесменът Емилиян Гебрев, срещу когото имаше опит да бъде отровен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4242 |25.03.2020 Оръжейният завод „Арсенал“ освобождава 2 000 души и започва работа . 1| 4112 |24.03.2020 Заради COVID-19: ”Язаки” затваря заводите в България до 5 април . 3| 5590 |17.03.2020 Бутафория на мерки срещу COVID-19 в завод ”Язаки” - Димитровград . 1| 4190 |11.03.2020 Умишлен ли е взривът в „Арсенал”? Разпускат клона на завода в Мъглиж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads